Samen SAKKIE’z maken met de Groene Kerk

Algemeen
Zo kan een ZAKKIE eruitzien.
Zo kan een ZAKKIE eruitzien. (Foto: Transitie Castricum)

CASTRICUM - Transitie Castricum en de Groene kerk houden woensdag 29 september van 14.00 tot 17.00 uur ‘Open atelier’ in gebouw de Schakel naast de Dorpskerk, Kerkpad 1. In het atelier worden deze middag SAKKIE’z gemaakt.

Een SAKKIE is een duurzaam verpakkingsmateriaal. Het vervangt het plastic of papieren zakje. Appels, champignons en andere waren kun je namelijk prima verpakken in een vrolijk zelfgemaakt SAKKIE van hergebruikt textiel.

Ben je handig met de naaimachine of wil je dat leren? Kom dan gezellig samen SAKKIE’z naaien. Juist in deze tijd kan het heerlijk zijn iets positiefs te creëren met elkaar. Er zijn drie naaimachines en drie ervaren naaisters. 

Je kunt helpen met knippen, koordjes rijgen en naaien. Je kunt ook helpen door textiel te verzamelen: dunne stof en graag kleurig: bloemetjes en ruitjes doen het heel goed. Transitie Castricum is nog op zoek naar machinegaren en koordjes. De SAKKIE’z worden weggegeven met de boodschap “Zorgen voor de aarde doen we samen: alle beetjes helpen!”

Meedoen? Aanmelden kan via: marleen.heeman@transitiecastricum.nl