Positie gemeente Castricum inzake nieuwe coronamaatregelen

Algemeen
De BUCH-gemeenten praten nu met horecaondernemers over coronaterrassen.
De BUCH-gemeenten praten nu met horecaondernemers over coronaterrassen. (Foto: Yvette van der Does)

CASTRICUM - Naar aanleiding van de gesprekken die met de horecaondernemers van gemeente Castricum hebben plaatsgevonden aangaande het toepassen van het toegangsbewijs hebben wij om een statement gevraagd bij de gemeente. Hoe staat de gemeente zelf tegenover de nieuwe coronamaatregelen?

De positie van de gemeente Castricum inzake de nieuwe coronamaatregelen is de volgende: de gemeente gaat de maatregelen uitvoeren zoals die zijn afgesproken tussen het demissionair kabinet en de burgemeesters op 22 september. 

Een woordvoerder van gemeente Castricum laat weten: “De horeca heeft een speciale positie die lastig is en soms zelfs onwerkbaar. We praten nu met horecaondernemers over bijvoorbeeld coronaterrassen. De gemeente wil de horeca niet dwarszitten met allerlei regels, maar zij aan zij met de horeca optrekken om de invoering van het coronatoegangsbewijs (CTB) soepel te laten verlopen. Zijn er ondernemingen die de regels telkenmale overtreden, dan zal de gemeente handhavend optreden.’

De gemeente is continu in gesprek met horecaondernemers. Ze heeft ook aan het demissionair kabinet teruggegeven dat het opnieuw goed kijkt naar de positie van de horeca in het hele coronaverhaal.