Voetbaltalenten Djoeke en Lisa verlaten FC Castricum voor AJAX

Sport
Djoeke de Ridder en Lisa Stengs in hun Ajax-shirts.
Djoeke de Ridder en Lisa Stengs in hun Ajax-shirts. (Foto: FC Castricum)

CASTRICUM - Djoeke de Ridder (16) en Lisa Stengs (16) begonnen hun voetbalcarrière bij FC Castricum. Via VV Alkmaar spelen zij nu in het talententeam van Ajax! 

Djoeke geeft aan dat alles goed is geregeld bij Ajax. “De faciliteiten zijn fantastisch, de begeleiding heel erg goed.” Groot Ajax fan Lisa heeft hiermee gelijk haar Nederlandse droom waargemaakt. 

Beide zijn enthousiast over de spelersgroep, leuke meiden en de sfeer is erg goed. Uiteraard wordt er niet alleen maar gevoetbald, ze moeten ook gewoon naar school. Deze is op de Toekomst in Amsterdam, wel zo praktisch. Beide leren makkelijk, leuk vinden ze het niet. Ze hebben minder les dan op een reguliere school, je moet dus wel veel zelf doen. 

Wat ze later willen gaan doen? Profvoetballer worden natuurlijk. Djoeke denkt ook aan het beroep verloskunde. Lisa heeft nog geen idee. Ze heeft gelukkig nog tijd om na te denken. Dat ze kunnen voetballen dat zagen we bij FC Castricum al snel. 

Prachtig om te zien dat het harde werken van de meiden beloond wordt. FC Castricum en Rodi Media wensen Djoeke en Lisa veel succes toe!