Torenstraat tijdelijke omweg

Algemeen
De kruising Torenstraat-Dorpsstraat vanuit vogelperspectief.
De kruising Torenstraat-Dorpsstraat vanuit vogelperspectief. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - Tijdens de Pilot Autoluw Dorpshart wordt veel gemeten en getest. Omdat het Dorpsplein is afgesloten moet het doorgaande verkeer zijn weg vinden via de Burgemeester Mooijstraat. De kans om daar vast komen te staan is groot vanwege laden/lossen en koerierdiensten. De Torenstraat wordt nu als uitwijkmogelijkheid gebruikt. Het Dorpsplein blijft langer afgesloten om de effecten in de praktijk te kunnen toetsen voor project ‘Versterking winkel- Verblijfsgebieden’. Maar ook onder druk van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, welke de verkeersstromen rondom Beverwijkerstraatweg wenst te minimaliseren.

door onze verslaggever Aart Tóth

Gevolg van de proefafsluitingen is dat doorgaand verkeer een ongebruikelijke route kiest met als gevolg dat men eerst de Dorpsstraat inrijdt om daar van richting te veranderen. De tijdelijke grotere verkeersdruk in de Torenstraat neemt naar verwachting af omdat men een makkelijkere route kan kiezen, bijvoorbeeld via de Prinses Beatrixstraat en Ruiterweg naar de Mient en Stationsweg. 

Of deze en/of andere maatregelen tijdelijk of permanent zijn wordt na de proefperiode bekeken. Voorlopig even aanpassen en het vooral positief benaderen. Dit ten gunste van verkeersveiligheid in het centrum en rondom spoorovergang Beverwijkerstraatweg.