Inwoners willen weer een DPD-punt, maar winkels niet

Algemeen
Castricum al maanden zonder DPD-punt, DPD blijft zoeken naar een locatie.
Castricum al maanden zonder DPD-punt, DPD blijft zoeken naar een locatie. (Foto: DPD)

CASTRICUM - Gemeente Castricum zit al maanden zonder een locatie waar pakketjes van DPD afgegeven en opgehaald kunnen worden. Inwoners die een DPD-pakketje moeten ophalen of wegbrengen moeten daarom uitwijken naar Heemskerk, Uitgeest of Heiloo. Onhandig, laten mensen weten aan Rens Blom van nieuwsuitcastricum.nl. Castricum heeft wel winkels waar pakketjes van PostNL, UPS, GLS en DHL afgegeven en opgehaald kunnen worden. Waarom die pakketten wel? Blom nam contact op met DPD.

i.s.m. www.nieuwsuitcastricum.nl

Blom: “De pakketdienst liet in augustus weten volop met de werving van een pakketpunt bezig te zijn. Het bedrijf verwachtte na de zomervakantie een structurele ‘Pickup parcelshop’ te kunnen openen, maar tot op heden is er geen winkel gevonden die in ruil voor een vergoeding ook als DPD-punt wil fungeren.

Pakketpunt levert weinig op

Verschillende winkels die nu voor andere diensten pakketjes aannemen en uitgeven, laten aan Blom weten geen behoefte te hebben DPD erbij te nemen. “Winkels verdienen doorgaans tien tot vijftig cent aan een pakketje en noemen dat weinig inkomsten voor veel extra werk.”

Rijtjeshuis als DPD-punt flopte

Castricum had jarenlang een winkel in het dorpshart waar je DPD-pakketjes kon wegbrengen en afhalen. Toen de winkel daar een tijdje terug mee stopte, toverde een mevrouw haar rijtjeshuis om tot DPD-punt. “Dit tot onvrede van veel buren”, weet Blom. “Die klaagden over verkeersdrukte, foutparkeerders en mensen die hun pakketje bij andere huizen probeerden af te geven of op te halen als de bewoonster van het DPD-punt niet thuis was. Bijvoorbeeld omdat zij via een briefje op de voordeur liet weten dat zij een paar weken met vakantie was - niet heel handig voor een pakketpunt.” Kort na die vakantie stopte het DPD-punt aan huis.

DPD zoekt door

Blom: “De verantwoordelijke accountmanager zegt dat een nieuwe locatie vinden lastiger gaat dan verwacht, maar dat DPD nog steeds het plan heeft om hier weer een pakketpunt te openen. Tot het zover is, blijven Castricummers dus aangewezen op de DPD-punten in omringende gemeenten.”