Brief van Sinterklaas: hij komt, hij komt, ... naar Castricum

Uit
De traditionele intocht van Sinterklaas in Castricum vorig jaar.
De traditionele intocht van Sinterklaas in Castricum vorig jaar. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - “Zou die goede Sint wel komen?”, vroegen wij ons vanochtend af op de redactie. Want bij het zien van zoveel strooigoed en schappen vol met sinterklaasletters in alle supermarkten krijgen we de indruk dat we het dit jaar zelf moeten doen. Maar hoe dan? Wij zijn helemaal niet lenig. Niemand van onze redactie kan goed klimmen. Het enige dat wij kunnen is bellen en schrijven. We brengen met alle regisseurs heel wat uurtjes door op een stoel achter ons toetsenbord, klimmen doen we ‘bij hoge uitzondering’ nog wel eens in een pen. 

Een schoorsteen bereiken met een jute zak vol grote cadeaus is dus een kansloze onderneming voor ons. Tenzij alle cadeaus voor Sinterklaas door de brievenbus kunnen, dan gaat het wel goedkomen. Dat is voor onze bezorgers een makkie. Maar wat nu als de meeste kinderen lief zijn geweest dit jaar? Dan verdienen ze meer in hun schoen dan alleen de letters van Rodi Media.

Daarom zijn we op zoek gegaan naar berichten uit Spanje en direct vonden we een brief van Sinterklaas op de site van Sinterklaas in Castricum. Gelukkig we hoeven ons niet ongerust te maken want dit is wat hij schrijft: 

Lieve kinderen en ouders van Castricum,

Ik kan jullie verklappen, nu het weer kan, dat ik uitkijk naar de intocht in Castricum om jullie allemaal weer te zien. Afgelopen week heb ik met de Burgemeester gesproken en ook hij staat te trappelen van ongeduld. Wij, Sinterklaas en de Pieten, maken onze opwachting op zaterdag 13 november 2021.

Na de intocht zullen wij ons - zoals vanouds - begeven naar de Pancratiuskerk waar wij in twee voorstellingen zoveel mogelijk kinderen hopen te ontmoeten.

Het programma van de Sinterklaasintocht ziet er als volgt uit:

13.30 uur aankomst Geesterduin. (parkeerterrein westzijde);

14.00 uur vertrek Geesterduin voor rondrit door het Dorpshart;

15.00 uur aankomst Pancratiuskerk, start eerste voorstelling;

16.30 uur start tweede voorstelling.

Voor beide voorstellingen zijn kaartjes beschikbaar. Iedere bezoeker, ouder of kind, heeft een kaartje nodig. 

Kaartjes verkopen wij voor € 2,00 per kaartje op de volgende locaties en data:

Winkelcentrum Geesterduin ter hoogte van Intertoys op woensdag 27 oktober en zaterdag 30 oktober van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Club Mariz op woensdag 3 november en zaterdag 6 november van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Het evenement zal volgens de laatste COVID maatregelen worden georganiseerd.

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Op de Hoge Daken Castricum.