Doneer-een-zaailing-dag in Bakkum een groot succes

Algemeen
Marijke Monch blij met haar nieuwe boompjes.
Marijke Monch blij met haar nieuwe boompjes. (Foto: Bonnie Snoek)

BAKKUM - Doneer-zaailing-dag die afgelopen zaterdag werd gehouden door vrijwilligers van MeerBomenNU in Bakkum was een succes. Castricummers hebben ruim honderd jonge boompjes en stekken uit hun tuin gebracht om ergens anders uit te kunnen groeien tot een volwassen boom.

door Bonnie Snoek

De zaailingen konden ingeleverd worden bij de MeerBomenNU Bomenhub in Bakkum. De actie is een initiatief van Urgenda om Nederland snel en goedkoop te vergroenen. Bewoners waren enthousiast over de actie. “Eigenlijk heel logisch want voor het klimaat hebben we meer bomen nodig en ik zou de zaailingen anders in de groenbak gooien” vindt één van de donateurs.

Er zijn in totaal 1 miljoen bomen en struiken besteld bij de organisatie. Zaterdag kwamen er ook een aantal boeren hun bestelling ophalen. De inwoners moeten nog even wachten op hun kans om gratis boompjes op te halen, maar sommigen namen er toch stiekem al een paar mee. “Voor wat hoort wat” zei één van de donateurs en ging tevreden naar huis om haar nieuwe boompjes te planten. Heeft u nog zaailingen in de tuin staan? U kunt ze altijd inleveren bij de Bomenhub Bakkum, locatie Duineenboschweg t.h.v. de Zanderijweg. Zet uw zaailing voor het hek en MeerBomenNU zorgt voor een mooie nieuwe bestemming.

Wil je je ook inzetten voor het klimaat en meer biodiversiteit? Word dan vrijwilliger! Geef je op via de website.