Veel Horeca dicht in Castricum of beperkt

Uitgaan
Troosteloos aangezicht bij de Horeca van Castricum.
Troosteloos aangezicht bij de Horeca van Castricum. (Foto: Aart Toht)

CASTRICUM - Het is huilen met de pet op in de Horeca in Castricum. Vanwege de sluitingstijd om 17.00 uur is er voor velen zo goed als niets te verdienen. De Horeca is immers niet een bedrijfstak waar je uren kunt verschuiven zoals bijvoorbeeld bij sportscholen gebeurt. Niemand, enkele uitgezonderd, gaat om 10 uur in de ochtend al lekker bier hijsen en uitgebreid dineren. Kopje koffie gaat er wel in, maar met het troosteloze weer blijven bezoekers ook weg.

door Aart Toht

René Streefkerk van ‘Grand Café Balu’ heeft de deuren zeker tot 1 januari 2022 gesloten. “Ik verwacht dat de drieweekse sluiting na 17.00 uur verlengd wordt, net als bij de vorige lockdown. Dat durven ze nu nog niet te uiten vanwege angst voor heftige protesten. Open gaan in die paar uur, met inzet van personeel is geen optie”, aldus René. Zijn buurman Johnny Hoogdalem van ‘Johnny’s Café’ ziet de opening ook niet zitten, om vervolgens alleen maar kosten te hebben en niets om te zetten. Dus ook gesloten.

La Trattoria wel open voor lunch

Bij ‘La Trattoria’ is de werksfeer toch wel precair, met open voor lunch, maar met helaas minimaal aantal bezoekers. “Wel pakken we ons succes van de vorige lockdown weer op en gaan wederom zorgen voor afhalen en bezorgen”, laat Alex Romaniello weten. Sjoerd Teerenstra van ‘Herberg De 3-Sprong’ in Uitgeest probeert het hoofd boven water te houden met alleen lunches, die naar eigen zeggen niet onder doen voor hun hoofdgerechten.

Bij Roon ook aangepast voor afhaal

Restaurant ‘Bij Roon’ in de Dorpsstraat heeft zich ook al aangepast op lunchgerechten. “Daarbij gaan we weer opnieuw zorgen voor afhaal en bezorggerechten, wat voorheen prima draaide. Uiteraard willen we liever volop, zeker met de komende kerstdagen, waar we al helemaal voor versierd zijn”, volgens Ronald. Sebastiaan van restaurant ‘Vrij eten & drinken’ tegenover Bij Roon, gaan ook weer bezorgen en afhaalgerechten regelen om hongerige klanten tevreden te stellen. Dus wilt u dezelfde of aangepaste gerechten heerlijk thuis oppeuzelen, kijk dan op de betreffende websites. Bar, restaurant en café Carter, welke nieuw is en nog niet geopend, laat weten bij monde van Daan Bonse, “We zijn helemaal klaar om te openen, maar wachten daarmee tot na de lockdown”.

Afbeelding