Gevangenisstraffen na dodelijke steekpartij Sjeddy (22) op Zomerkade Haarlem

112-nieuws
Gevangenisstraffen na dodelijke steekpartij aan de Zomerkade in de nieuwjaarsnacht van 2016.
Gevangenisstraffen na dodelijke steekpartij aan de Zomerkade in de nieuwjaarsnacht van 2016. (Foto: PR)

HAARLEM - Het gerechtshof Amsterdam heeft in hoger beroep één man en twee vrouwen veroordeeld tot gevangenisstraffen en een taakstraf voor hun aandeel bij het incident op de Zomerkade in Haarlem, in de nieuwjaarsnacht van 2016. Hierbij kwam een man, de 22-jarige Sjeddy Ibrahim, door een messteek in het hart om het leven. Twee anderen raakten gewond. 

Een 29-jarige mannelijke verdachte is vrijgesproken van de doodslag op de man, bij gebrek aan voldoende bewijs. 

Dodelijke steekpartij Zomerkade Haarlem

“Vast is komen te staan dat het slachtoffer is gedood met een mes dat kort na het incident is gevonden. Hoewel op dit mes DNA-sporen van de verdachte zijn aangetroffen, is niet uit te sluiten dat deze sporen verband hebben met de dodelijke messteek”, aldus het gerechtshof. “Een getuigenverklaring, inhoudende dat de verdachte met een mes het slachtoffer heeft gestoken, is niet betrouwbaar geacht omdat deze getuige daarna anders en wisselend heeft verklaard. Het hof acht wel bewezen het openlijk in vereniging geweld plegen tegen verschillende personen, en het medeplegen van een dubbele poging doodslag. Het hof veroordeelt de verdachte daarvoor tot een gevangenisstraf van drie jaar en zes maanden.”

14.000 euro

Een 26-jarige vrouwelijke verdachte kreeg dezelfde straf, om dezelfde reden. De andere (27-jarige) vrouwelijke verdachte werd ook veroordeeld. Zij kreeg een gevangenisstraf van 41 dagen en een taakstraf van 240 uur. Tot slot moeten de drie verdachten in totaal ruim 14.000 euro betalen.