Rammen maar! Gratis boksballen in Haarlemse bossen

Algemeen
Gratis boksballen in Haarlem! Heb jij er al gebruik van gemaakt?
Gratis boksballen in Haarlem! Heb jij er al gebruik van gemaakt? (Foto: Gemeente Haarlem)

HAARLEM - Goed nieuws voor iedereen die het lekker vindt even zijn frustratie te uiten: sinds kort hangen er twee boksballen in Haarlem, waarop je gratis je energie kunt botvieren!

De boksballen hangen in het Reinaldapark en Schoterbos. 

Boksballen Haarlem locaties

Rosan Gort, eventmanager bij stichting STAD Haarlem: “Jongeren van STAD wilden Haarlem mooier maken. In Amsterdam zijn er veel boksstations waar je gratis kunt boksen in de buitenlucht. Zij dachten dat dat ook iets voor Haarlem zou zijn. En STAD zet zich in voor gratis sportfaciliteiten voor jongeren in de stad. Daarom nam ik contact op met de gemeente Haarlem en die reageerde meteen enthousiast op mijn aanvraag. De gemeente stimuleert het buitensporten, vooral in deze coronatijd. Het houdt jong en oud in beweging en zorgt voor sociale contacten onder leeftijdgenoten. Binnen no time stonden er 2 boksstations in Haarlem. Eén in het Reinaldapark en één in het Schoterbos.”

Oordopjes/airpods mee

Het is belangrijk dat iedereen veilig en verantwoord gebruik kan maken van de bokszakken. Op de boksstations hangt een poster met een aantal regels en een QR code. Als je de QR code scant, kun je een zaktraining volgen. Vergeet niet je oordopjes/airpods mee te nemen!

De boksballen hangen er tot eind dit jaar, daarna worden de boksstations geëvalueerd. Blijven ze staan? Of komt er misschien zelfs nog een boksstation bij in de stad?