Haarlem in de Steigers: Haarlemse woningbouw uitgelicht

Huis
Afbeelding
(Foto: ABC Architectuurcentrum)

HAARLEM - Tot 2025 moeten er in Haarlem zo’n 10.000 woningen worden bijgebouwd. Benieuwd naar de concrete plannen? Bezoek dan de expositie Haarlem in de Steigers in het ABC Architectuurcentrum. 

10.000 nieuwe woningen Haarlem

De gemeente Haarlem heeft zeven ontwikkelzones aangewezen, waar de duizenden nieuwe woningen moeten komen. De expositie Haarlem in de Steigers toont de komende tijd de ontwikkelingen rondom deze nieuwbouw. Zo kun je zien hoe ver bepaalde plannen al gevorderd zijn.

Hierbij gaat het overigens niet alleen om woningbouw, maar ook om ontwikkeling van bijvoorbeeld meer werkgelegenheid, sport en meer groen - om zo de Haarlemse populatiegroei (van 160.000 naar zo’n 180.000 inwoners in 2040) tegemoet te komen. 

Haarlemse woningmarkt oververhit

De Haarlemse huizenmarkt is nog altijd oververhit. Van de Kleverpark-Noord tot de Rozenprieel-Zuid en van de Amsterdamsebuurt tot Leidsebuurt en de Frans Hals-buurt, vrijwel overal in de stad is het woningtekort een groot probleem. 

Niet alleen de gemeente werkt hard aan een oplossing, ook de provincie Noord-Holland schiet waar nodig te hulp. De semi-permanente expositie Haarlem in de Steigers moet als platform dienen voor bewoners, ontwikkelaars, wijkraden en andere belanghebbenden. Zij worden uitgenodigd om hun mening te geven over de plannen rondom de Haarlemse woningmarkt en andere stedelijke ontwikkelingen.

De expositie Haarlem in de Steigers is elke dinsdag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur te zien in het ABC Architectencentrum (Groot Heiligland 47).