Vaccinatielocatie Haarlem verdwijnt eind september

Algemeen
De Haarlemse vaccinatielocatie in het Kennemer Sportcenter.
De Haarlemse vaccinatielocatie in het Kennemer Sportcenter. (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEM - De GGD stopt langzaamaan met massaal vaccineren. Om die reden sluit de vaccinatielocatie in Haarlem eind september de deuren.

Eerder werd de Haarlemse testlocatie bij de Bavo al opgedoekt.

Deltavariant corona

“Werden we bij de start van de zomervakantie opgeschrikt door een sterke stijging van het aantal meldingen van COVID-19, nu ligt dat aantal gelukkig weer lager”, zo zegt Bert van de Velden van de GGD. “We zijn inmiddels over de top van het aantal te zetten vaccins heen. Prikten we een paar weken terug nog meer dan 50.000 per week, nu ligt dat op ruim 30.000. Daarna valt het terug naar circa 8000 per week. Dat wil nog niet zeggen dat we er zijn, want er zijn nog steeds mensen die zich niet hebben laten vaccineren. We blijven ons best doen deze groep te bereiken. Mede omdat de deltavariant van het virus, dat nu dominant is, veel besmettelijker is dan eerdere vormen van het virus.”

Aangezien minder massaal wordt gevaccineerd en fijnmazig vaccineren is geïntensiveerd, bouwt de GGD vanaf nu het aantal priklocaties weer langzaam af. 

Eind september priklocatie Haarlem dicht

Van de Velden: “Medio augustus verdwijnt de vaccinatielocatie in Beverwijk, eind augustus die in Uitgeest en eind september sluiten we de poort van de vaccinatielocatie in het Kennemer Sportcenter Haarlem. De locatie in IJmuiden blijft vooralsnog tot medio oktober geopend en Schiphol tot eind dit jaar. Met deze twee locaties zijn we goed in staat om aan de vaccinatieopgave te voldoen. Voor dit moment geldt nog steeds, maak plezier, maar neem zoveel als mogelijk de basisregels in acht.”