Film met Bloemendaalse jeugd ter ere van het Godfried Bomans-jaar

Algemeen
Het verhaal speelt zich af rond de Ruïne van Brederode die nog steeds te vinden is in Santpoort-Zuid.
Het verhaal speelt zich af rond de Ruïne van Brederode die nog steeds te vinden is in Santpoort-Zuid. (Foto: Aangeleverd)

BLOEMENDAAL - Op 22 december is het 50 jaar geleden dat Godfried Bomans overleed. Deze Nederlandse schrijver, columnist en mega mediapersoonlijkheid heeft meer dan 60 boeken op zijn naam en is bij het grote publiek vooral populair door zijn roman Erik of het klein insectenboek. Bomans (1913-1971) heeft de laatste 11 jaar van zijn leven in Bloemendaal gewoond.

Christa Warmerdam

Aanleiding dus voor Gemeente Bloemendaal om het jaar 2021 uit te roepen tot Godfried Bomans jaar. Ter gelegenheid hiervan worden er door de hele gemeente door verschillende instanties activiteiten georganiseerd waarbij Godfried en/of zijn werken in de aandacht komen te staan.

Ook Jongerenwerk Welzijn Bloemendaal wil haar steentje bijdragen. In de eerste week van de zomervakantie organiseerde Welzijn Bloemendaal een echte filmactiviteit. In die week zijn de filmopnames gemaakt. De film is geïnspireerd op het boek De schat van Brederode, een verhaal van Godfried Bomans. Het verhaal speelt zich af rond de Ruïne van Brederode die nog steeds te vinden is in Santpoort-Zuid. Drie kinderen gaan op zoek naar een schat die daar begraven ligt en beleven spannende avonturen. Het verhaal is naar de tegenwoordige tijd gehaald en alle rollen worden door kinderen gespeeld. In de film wordt ook gebruik gemaakt van muziek en rap. 

Jaar van Godfried Bomans: wrapparty

Voor kinderen een geweldige manier om kennis te maken met Godfried Bomans en om in een echte film mee te spelen. Er deden 60 kinderen auditie waarvan 36 kinderen en 9 crewleden (camera, geluid, clapperloader, etc.) meededen. Fred Rosenhart schreef het filmscript. De bekende schrijver/regisseur heeft zijn best gedaan en veel omgeschreven om iedereen toch mee te kunnen laten doen. Er is gefilmd bij de Muziekschool, de Ruïne van Brederode en bij de Nieuwe Kring in Aerdenhout.

Op laatste dag werd er zelfs een echte wrapparty georganiseerd en was er voor iedereen een heerlijk patatje. Als alles volgens planning gaat zal de film in oktober van dit jaar af zijn en volgt er nog een echte première. Waar de premmiere gaat plaatsvinden is nog niet bekend, wel is zeker dat film voor iedereen op You Tube te zien zal zijn.