Back2Football: laagdrempelig 7-tegen-7-voetballen komt naar Haarlem

Sport
Back2Football komt naar Haarlem.
Back2Football komt naar Haarlem. ((Foto: Aangeleverd))

HAARLEM - Het liefst pakken we, nu het weer mag, de draad weer op bij een voetbalclub. Toch is dit niet altijd te combineren met familie en werk. Sven Hoogenboom heeft de oplossing gevonden met Back2Football, nu ook in Haarlem.

Back2Football zijn ongedwongen voetbalavondjes met vrienden of collega’s bij een club in de buurt. Voor initiatiefnemer Sven Hoogenboom zijn de wedstrijden een logische reactie op de lockdown. Clubs waren lange tijd dicht en de bar bleef ook later het jaar bij de trainingen gesloten. Nu kan het gelukkig weer. 

Inmiddels heeft zich al een aantal Haarlemse teams ingeschreven.

Geen lidmaatschap

Het idee voor Back2Football is ontstaan uit de behoefte te voetballen, maar niet vast te zitten aan een verplichte jaarcontributie. De kosten zijn flexibel en laag per korte competitie. Ook de verplichting van in het weekend trainen en wedstrijden spelen is niet altijd te combineren. Bovendien speel je nooit uitwedstrijden, dus blijf je altijd in de buurt (wij regelen een veld en de rest van de competitie).

Hoogenboom: “Ik merk dat er echt behoefte is aan weer een balletje trappen met vrienden, teamgenoten of collega’s en daar sluit Back2Football goed op aan.”  

Iedereen is volgens hem welkom, ook niet-voetballers en oudere spelers. “Na afloop van de wedstrijden drinken we samen wat. De vrijdagavondcompetities worden afgesloten met een gezellige clubavond met bitterballen van het huis en drankjes en wat vertier, zoals een zanger.”

Steentje bijdragen

De insteek van het concept is óók een steentje bij te dragen aan verenigingen. “Met deze laagdrempelige competities kunnen we het aantrekkelijk maken voor teams om samen te voetballen. Daarbij zorgt het voor extra inkomsten voor de kantine van de club. Elke paar maanden kun je weer opnieuw beslissen of je door wil.”

Aanmelden kan nog

Elk team bestaat uit zeven spelers, maar je mag je ook met twaalf man inschrijven. Inschrijving verzekert je van een aantal weken voetbal op vrijdagavond. Hoogenboom: “We spelen op een half veld en je mag je inschrijven met wie je wilt. Plezier staat voorop. Aanmelden kan per direct. Daarnaast zoeken we altijd mensen die een korte wedstrijd willen fluiten - bijvoorbeeld ouderen.”

Interesse voor de volgende competitie in augustus, van zo’n acht tot tien weken? Meer info via info@backtofootball.nl. en www.back2football.nl.