Nieuwe sporthal Haarlem: en de naam is geworden...

Sport
Zo gaat de nieuwe sporthal heten!
Zo gaat de nieuwe sporthal heten! (Foto: AG-architects)

HAARLEM - Haarlemmers mochten meedenken over de naam van de nieuwe sporthal in Haarlem-Noord. De uitslag is nu bekend: Begin 2022 opent de Yvonne van Gennip Hal.

Yvonne van Gennip is een van de succesvolste schaatsers van Nederland. Ze won op de Olympische Winterspelen in 1988 drie keer goud. De schaatsster vindt het heel ‘cool’ dat de sporthal haar naam krijgt. “Dat het publiek mij heeft gekozen, ik ga nog net niet zweven, waar heb ik dat aan te danken.” Dat juist deze sporthal in Haarlem-Noord haar naam krijgt vindt ze helemaal bijzonder: “Ik heb hier mijn eerste turnlessen gekregen, gymles en heb natuurlijk heel veel herinneringen aan de buurt!”

Naam nieuwe sporthal Haarlem

Alle Haarlemmers konden een suggestie insturen voor de naam en dat werd massaal gedaan. Uit de vele inzendingen is door een jury uiteindelijk een lijst van vier namen voor de Haarlemse sporthal gemaakt die vaak zijn genoemd. Dat waren Bavo Hal, Ed Koper Hal, Yvonne van Gennip Hal en Sinnevelt Hal. Daarop kon iedereen weer stemmen. In totaal zijn er 2.121 stemmen uitgebracht op de vier namen. De meeste gingen dus naar de Yvonne van Gennip Hal.

Wanneer sporthal Haarlem klaar?

De sporthal is een ontwerp van AG-architects. De bouw is in volle gang en de planning is dat deze in december 2021 klaar is. Begin 2022 wordt de hal feestelijk geopend. De hal gaat gebruikt worden voor topsport volleybal en schoolgym. 

Bron: gemeente Haarlem