Haarlemmer (48) aangehouden die politie hinderde bij ongeluk

112-nieuws
Haarlemmer (48) aangehouden die politie hinderde bij ongeluk.
Haarlemmer (48) aangehouden die politie hinderde bij ongeluk. (Foto: PR)

HAARLEM - Een 48-jarige man uit Haarlem is woensdagavond rond 19.00 uur aangehouden. Dit nadat hij politieagenten hinderde bij het verlenen van hulp bij een verkeersongeval.

Rond 18.50 uur kwam een melding binnen van een gevallen scooterrijder die letsel aan zijn been had. Agenten die hulp wilden verlenen, werden gehinderd door de 48-jarige Haarlemmer. Hij zorgde ervoor dat de agenten niet in gesprek konden met het slachtoffer, laat staan de nodige hulp konden bieden. Herhaaldelijk werd de man op de belemmering gewezen, maar dat veranderde niets aan de situatie.

Korte achtervolging

Hierop besloten de agenten de man te bekeuren. De man weigerde zich te legitimeren en besloot te vluchten. Na een korte achtervolging volgde een aanhouding. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich - zonder succes. De man is aangehouden voor het belemmeren van de politie. Daarnaast is een proces-verbaal opgemaakt voor onder meer belediging van een politieagent en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Door het gedrag van de 48-jarige man kreeg het slachtoffer enkele minuten geen hulp. Na de aanhouding kwam ambulancepersoneel ter plaatse en kon alsnog de nodige medische zorg geboden worden.

Hinderen hulpverleners

Het komt met regelmaat voor dat agenten, ambulancemedewerkers en brandweerlieden te maken krijgen met agressief of hinderlijk gedrag van burgers. De maximumstraf voor het hinderen van hulpverleners is drie maanden.