Feestelijke heropening Marsmanplein: ‘The place to be!’

Winkelen
Op zaterdag 18 september wordt het Marsmanplein feestelijk heropend.
Op zaterdag 18 september wordt het Marsmanplein feestelijk heropend. (Foto: Marsmanplein)

HAARLEM – Na een grondige verbouwing van de parkeergarage, wordt het Marsmanplein op zaterdag 18 september feestelijk heropend met de Grand Heropening Marsmanplein. Ondernemers Onno van North End Haarlem en Zekai van restaurant PeperZout kunnen niet wachten.

“Wij zijn heel blij dat het plein eindelijk weer in volle glorie gebruikt kan worden”, zegt ondernemer Onno Blomsteel, eigenaar van muziekwinkel North End Haarlem. Blomsteel doelt daarmee op de parkeergarage. Na bijna drie jaar herstelwerkzaamheden is deze nu weer volledig open voor publiek, wat de bereikbaarheid van het plein in Noord flink ten goede zal komen. “De garage zelf is door een lik verf en nieuwe verlichting al prachtig geworden. En gratis, waar heb je dat nog in Nederland, dat je gratis kunt parkeren als je gaat shoppen of boodschappen gaat doen?”

‘Het plein is af’

Maar de gratis parkeergelegenheid is niet de enige reden waarom het Marsmanplein steeds aantrekkelijker wordt. Onno: “Het is gewoon af nu. We hebben geen leegstand – als enige winkelgebied in Haarlem – en daarbij worden er nog nieuwe woningen rondom het plein gebouwd, ook voor de sociale huursector, en kunnen mensen al jaren terecht bij hun vertrouwde winkeliers. Het verloop aan winkels is nihil. En met de heropening van het eerder afgebrande restaurant PeperZout is het plaatje echt compleet – en kunnen bezoekers écht voor alles op het Marsmanplein terecht.”

Ook Zekai Aksoy, eigenaar van PeperZout, is vol lof over het Marsmanplein. “We hebben hier alles. Van kapper tot bloemenwinkel en platenshop: voor ieder is er wat wils. De overlast is daarbij ook een stuk minder, en er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Kortom: wij nodigen iedereen van harte uit eens een kijkje te komen nemen op het vernieuwde Marsmanplein, the place to be!”

Tickets Grand Heropening

Op zaterdag 18 september wordt het plein feestelijk heropend. Bezoekers van de Grand Heropening kunnen volgens de organisatie rekenen op vier shows, mooie prijzen, heerlijke hapjes en drankjes en zelfs een special guest.

Omwonenden krijgen een ticket voor het openingsfeest in de brievenbus. Daarmee kunnen zij zich aanmelden voor de eerste drie shows. Geen omwonende maar wil je wel graag komen? Vraag naar een los ticket in een van de winkels om zeker te zijn dat je bij de heropening van het Marsmanplein op zaterdag 18 september kunt zijn.

VIP-tickets

Tijdens het feest is er ook een VIP-show. Wil je hierbij aanwezig zijn? Je maakt kans op een VIP-ticket via de Facebook- en Instagram-pagina van het Marsmanplein.

Feest niet missen?

Registreer je nu voor het openingsfeest van het Marsmanplein via Marsmanplein.nl/grand-heropening-marsmanplein