Start bouw Slachthuisterrein: eerste palen de grond in

Huis
De eerste palen van het Slachthuisdistrict zijn de grond in.
De eerste palen van het Slachthuisdistrict zijn de grond in. (Foto: Gemeente Haarlem)

HAARLEM - Feest op het Slachthuisterrein: op woensdag 8 september gingen de eerste heipalen voor nieuwbouwproject het Slachthuisdistrict de grond in.

“Hiermee is de bouw gestart op het terrein wat een sprankelend geheel moet worden van het nieuwe poppodium en duurzame woningen, te midden van cultureel monumentaal erfgoed wat behouden blijft”, aldus de gemeente Haarlem.

Wethouder Floor Roduner (Stadsontwikkeling) was ook aanwezig bij de gebeurtenis. Hij kreeg een rondleiding op het terrein door het oude slachthuis, samen met andere betrokkenen. “De transformatie die het terrein zal ondergaan is iets waar hij trots op is. Het oude slachthuis blijft als monument behouden, maar het terrein wordt ook een recreatie- en woonplek.”

Nieuwbouw Haarlem: Slachthuisdistrict

Over de nieuwbouw op het Slachthuisterrein schreven we eerder al het volgende: wie zoekt naar een wijk met nieuwbouw én historie om in te wonen, en graag keuze heeft uit diverse woningtypen, kan zeker blij worden van dit project. Gaaf detail: de meeste panden van het slachthuisterrein blijven behouden en krijgen een nieuwe functie. Denk aan horeca, bedrijfsruimtes en een popcentrum. Kies jij voor een van deze 64 nieuwbouwwoningen?

Vertel me meer over het Slachthuisdistrict en andere nieuwbouw in Haarlem!

Slachthuisterrein: meer weten? 

Meer informatie over het Slachthuisdistrict-nieuwbouwproject vind je op de site van de gemeente Haarlem.