Haarlem Overdrijft: het verhaal erachter

Algemeen
Heb jij 'Haarlem Overdrijft' ook gespot?
Heb jij 'Haarlem Overdrijft' ook gespot? (Foto: Christa Warmerdam)

HAARLEM - Wie afgelopen zondag over de Kinderhuissingel reed of voer kwam oog in oog met het werk van twee Haarlemse kunstenaars. Op grote doeken, die opgehangen waren aan de Raaksbruggen was werk te zien van Loïs Notebaart en Wulf Hendriks. 

Christa Warmerdam

Op meerdere bruggen in de stad was de expositie ‘Haarlem Overdrijft’ te zien. Het was een ééndaagse kunstroute op het water.

Haarlem Overdrijft

‘Haarlem Overdrijft’ is een initiatief van Max Caminita en Loïs Notebaart. Ze proberen hiermee de door de coronamaatregelen meest getroffen sectoren een beetje te helpen. 

Camanita is eigenaar van restaurant Morris aan het Spaarne en medebedenker van het kookboek ‘De Haerlemsche Gastronomie Thuis’, een verzameling gerechten van vijftig Haarlemse restaurants en bars. Loïs Notebaart is een ‘visual artist’. Zij is fotografe, maar ze bewerkt of ensceneert de persoonsfoto’s zo dat je er meerdere lagen in kan ontdekken. Ook het werk van Wulf Hendriks nodigt uit tot een tweede blik. Wat lijkt op reclame voor sigaretten, blijkt eigenlijk een spottende kijk op designers. Zo is op het Lucky Strike-achtige pakje de naam van Louis Vuitton en de teksten ‘Originally Bad’ en ‘Overpriced Pieces’ te lezen. 

Stille kunst

Dit jaar staat ‘Haarlem Overdrijft’ vooral in het teken van stille kunst, maar volgend jaar hoopt de organisatie groots uit te pakken met muziek, entertainment, dans en theater.