Goed idee voor Haarlem? Pitch het tijdens het (live) Initiatievencafé op 2 november

Algemeen
Maarten Hulsman (links) en Jelle Brans (rechts) wonnen in 2019 het Initiatievencafé.
Maarten Hulsman (links) en Jelle Brans (rechts) wonnen in 2019 het Initiatievencafé. (Foto: Jurriaan Hoefsmit)

HAARLEM - Heb jij een goed idee om Haarlem mooier, socialer of duurzamer te maken? Misschien weet je niet zo goed waar je moet beginnen, of ben je al gestart, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Tijdens het Initiatievencafé op 2 november kan iedereen een idee pitchen voor een netwerk dat bestaat uit mensen die initiatiefnemers verder kunnen helpen. Let op! Voor dit evenement is een coronatoegangsbewijs verplicht.

Dinsdag 2 november vindt alweer de volgende editie van het Initiatievencafé plaats. Tussen 17.00 en 19.00 uur is iedereen welkom om te pitchen, advies te geven en zich te laten inspireren, vertelt de gemeente. Om 18.00 uur is er een netwerkborrel. Gemeente Haarlem: “Het Initiatievencafé vindt eindelijk weer live plaats, dit keer in Theater de Liefde, aan het Begijnhof 10 in Haarlem. We zorgen voor een breed publiek bestaande uit onder andere ondernemers, ambtenaren, wijkraden, de Rabobank en fondsen.” 

Elkaar verder helpen

Tijdens het Initiatievencafé pitchen Haarlemmers hun idee, legt de woordvoerder uit. “Zij vertellen hoe zij Haarlem een fijnere plek willen maken om te wonen, werken of verblijven en welke hulpvraag ze hiervoor hebben. Dat idee kan van alles zijn, van een boodschappenservice voor ouderen, tot een werkgelegenheidsproject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, of een innovatief idee om meer de stad te verduurzamen. Het publiek kan luisteren, inspiratie opdoen en/of initiatiefnemers helpen met hun vraag. Het doel is initiatiefnemers, de gemeente, maatschappelijke organisaties en ondernemers bij elkaar brengen. Zo wil de gemeente betrokken Haarlemmers op weg helpen met de realisatie van nog meer mooie initiatieven in Haarlem.” 

Aanmelden

Een initiatief pitchen of luisteren naar de pitchers? Iedereen kan zich gratis aanmelden door een e-mail te sturen naar initiatief@haarlem.nl. Aanmelden voor het pitchen kan tot 14 oktober 2021. Daarbij kan iedereen die wil pitchen tijdens het Initiatievencafé gratis deelnemen aan de online training ‘Pitchen met Passie’ door Paul Bierman.