Spoeddebat over tweet wethouder Rog verplaatst naar donderdag

Algemeen
Spoeddebat na tweet wethouder Rog over coronapas.
Spoeddebat na tweet wethouder Rog over coronapas. (Foto: Elvike Imelman)

HAARLEM - Komende donderdag vergadert de Haarlemse raad twee keer. Naast de reguliere vergadering vindt vlak daarvoor ook het eerder uitgestelde spoeddebat over wethouder Rog plaats. Onderwerp van het debat is een tweet die de wethouder eerder plaatste over de coronapas.


Tweedeling door coronapas

In de tweet reageerde Rog op een brief van staatssecretaris Mona Keijzer. Keijzer uitte eerder openbaar haar kritiek op de coronapas, waarop ze werd ontslagen. Rog liet vervolgens op Twitter weten dat ook hij vindt dat de coronapas tot een tweedeling in de samenleving leidt.

De steunbetuiging richting Keijzer leverde Rog scheve gezichten op in de Haarlemse raad. In een reactie liet de gemeente Haarlem al weten dat de uitspraak van de wethouder op persoonlijke titel is gedaan en dat hij het collegestandpunt over de uitvoering van het beleid rondom de coronapas wel steunt. 

Reguliere raadsvergadering

Nadat het spoeddebat over dit onderwerp eerder werd uitgesteld vanwege ziekte van wethouder Rog, vindt deze dus nu komende donderdag om 18.30 uur plaats. Daarna volgt de reguliere raadsvergadering. Dit keer gaat die over onder meer het extra bedrag van 12 miljoen om bestaande duurzaamheidsinitiatieven mee te versterken, en over de regiovisie jeugdhulp Zuid-Kennemerland & IJmond.