Een Heerlijk Avondje voor iedereen: doneer ook jouw speelgoed via Zolder023

Algemeen
Wil je ook speelgoed doneren? Ga dan vóór 5 november naar Zolder023.
Wil je ook speelgoed doneren? Ga dan vóór 5 november naar Zolder023. (Foto: Zolder023)

HAARLEM – De Sinterklaas inzamelactie van Zolder023 is een groot succes. Naast de vele Haarlemmers die speelgoed komen doneren zijn er steeds meer bedrijven die hun bijdrage leveren aan het initiatief. De speelgoed-inzamelactie is voor gezinnen die geen financiële middelen hebben voor het Sinterklaasfeest. De actie ondersteunt meer dan 5000 Voedselbank-gezinnen met cadeautjes voor een feestelijke pakjesavond.

Brede steun uit Haarlem

‘We krijgen steeds meer steun en iedereen die we spreken wil zijn bijdrage leveren. De Sint-inzamelactie is een landelijk initiatief van de Lionsclub GIJS, maar krijgt gelukkig steeds meer bekendheid in Haarlem en omgeving. De lokale organisatie ontwikkelt zich snel en het is goed te zien dat steeds meer Haarlemse bedrijven zich aansluiten”, vertelt Jan van Buren, regiomanager van Zolder023. “NEST/ Tijdelijke ruimtes heeft een sorteerlocatie beschikbaar gesteld. Al het speelgoed van de 35 inleverpunten rond Haarlem wordt in de oude fabriek van de Quality Bakers aan de Paul Krugerkade eind oktober verwerkt en klaargemaakt voor transport. Autoverhuurbedrijf Diks heeft een aantal busjes beschikbaar gesteld om al het speelgoed bij de inleverpunten rond Haarlem op te halen en naar het regiosorteercentrum te brengen.”

Big Balloon

Van Santen transport uit de Waarderpolder zal een vrachtwagen met chauffeur beschikbaar stellen, aldus Van Buren. “Dit om al het speelgoed vanaf Haarlem naar het centrale verdeelpunt van de Voedselbank in Utrecht te brengen. De afvalverwerker Spaarnelanden zal verschillende containers inzetten om de afvalstroom te verwerken. Ondanks de oproep voor het doneren van bruikbaar speelgoed komt het helaas voor dat er soms onbruikbaar materiaal tussen zit. Verder doneert Uitgeverij Big Balloon - bekend van de doe- en leesboeken van onder meer Disney Frozen, Peppa Pig & PAW Patrol - een enorme hoeveelheid nieuwe kinderboeken.”

Speelgoed doneren?

Wil je ook speelgoed doneren? Kom vóór 5 november 2021 tijdens openingstijden van Zolder023 je speelgoed langsbrengen aan de Eysinkweg 71 in Haarlem. Óf bij Zolder023 aan de Groeneweg 69 in IJmuiden. “Wij sorteren alles netjes voor Sinterklaas en de verspreiding naar de gezinnen zal via de Voedselbank verlopen. Ruim dus snel je zolder en speelkamer op, en doe mee! Dan hoeft Sinterklaas dit jaar geen huisje voorbij te rijden en geen schoentje ongevuld te laten. Hoe meer speelgoed, hoe meer vrolijke gezichten.”