Atlas voor Gemeenten 2021: Haarlem populair & relatief weinig scheidingen

Algemeen
Haarlem op nummer 4 van aantrekkelijkste steden van Nederland.
Haarlem op nummer 4 van aantrekkelijkste steden van Nederland. (Foto: Mexx van der Lieuw / Regio12media.nl)

HAARLEM - De Atlas van Gemeenten is weer uit! Jaarlijks lees je in de atlas actuele cijfers over de 50 grootste gemeenten van Nederland. We zoomen even in. Hoe aantrekkelijk is Haarlem om te wonen? Hoe hoogopgeleid is Haarlem? En hoe zit het met de scheidingen in onze gemeente?

Speaking of scheidingen: deze pijler is nieuw in de Atlas van Gemeenten 2021. Opvallend is hierbij dat de minst aantrekkelijke steden het hoogst scoren als het gaat om het aantal gescheiden mensen. Mogelijk zijn de meest aantrekkelijke steden dus niet betaalbaar voor gescheiden mensen. 

Haarlem en de Atlas

Maar hoe zit dat nou allemaal in Haarlem? We mogen trots zijn, want Haarlem wordt door de Atlas van Gemeenten 2021 beschouwd als een van de meest aantrekkelijke steden van Nederland (om precies te zijn staan we op plek 4, onder Amsterdam, Utrecht en Amstelveen). Hoe gaaf is dat? En terecht, natuurlijk.

Hebben we het over het aantal scheidingen in Haarlem, dan staan we op plek 29 in de lijst met 50 grootste steden. Ook best netjes, toch?

En kijken we tot slot naar de werkloosheid in Haarlem, dan staat onze stad op de 19e plek bij de laagopgeleiden, en op de 42e plek bij de hoogopgeleiden.

Corona en de Atlas

De bovenstaande data zijn gebaseerd op peiljaar 2020. Volgens de Atlas zijn de effecten van corona daardoor nog niet goed zichtbaar. De toekomst zal leren wat de pandemie uiteindelijk voor effect heeft op onder meer de woonaantrekkelijkheid van de 50 grootste steden van Nederland.

Hier kun je de complete Atlas voor Gemeenten 2021 bestellen.

atlas gemeenten haarlem 2021