Nieuwe fietsenstallingen in Haarlem

Algemeen
De ondergrondse fietsenstalling bij het station van Haarlem.
De ondergrondse fietsenstalling bij het station van Haarlem. (Foto: Rodi Haarlem)

HAARLEM - Hoe tevreden ben jij over de fietsparkeer-opties in Haarlem? Daarover kun je vanaf donderdag 19 november, meepraten. Die dag start namelijk het verdiepende onderzoek naar parkeerwensen van Haarlemse fietsers! Dit neemt de gemeente mee bij het optimaliseren van het fietsparkeren in de stad.

Het onderzoek wordt afgenomen door bureau Afdeling Buitengewone Zaken en vindt plaats in de vorm van het NK Spaaklopen, vertelt de gemeente. “Op vier dagen tussen 19 november en 2 december worden bezoekers van de stad gevraagd hun fiets op verrassende en uitdagende manieren te stallen. Anderen mogen dan beoordelen wat ze daarvan vinden. Na deze uitdaging gaan de medewerkers van het onderzoeksbureau het gesprek aan over de stallingsmogelijkheden in het centrum van Haarlem. Welke stallingen bevallen goed, waar missen we nog iets en hoe kunnen we de stallingen aantrekkelijker maken?”

Meer fietsenstallingen in Haarlem

Omdat Haarlem groeit, zijn er straks niet genoeg fietsenstallingen meer in en rond het centrum. Daar gaat de gemeente dus in investeren. “In december plaatsen we extra rekken op het Stationsplein. In maart opent een nieuwe stalling bij het Hortusplein. Ook werken we aan een heldere manier om fietsers te wijzen op de stallingen en rekken.”

Meer over dit onderwerp lees je op www.haarlem.nl/actieplan-fiets-2020-2022 en op www.haarlem.nl/fietsenstallingen