Sinterklaas-feest Cronjéstraat Haarlem groot succes

Algemeen
Een drukte van jewelste bij het Sinterklaas-feest in de Generaal Cronjéstraat!
Een drukte van jewelste bij het Sinterklaas-feest in de Generaal Cronjéstraat! (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEM - Wat was het een geslaagd Sinterklaas-feest in de Cronjéstraat afgelopen zaterdag! Ondanks de maatregelen hebben duizenden kinderen en hun ouders kunnen genieten van Sinterklaas en zijn pietenbende - en de Pietenband! 

Sinterklaas Cronjéstraat

“Het was echt tóp”, zo vertelt een enthousiaste Hans Honkoop van Bedgenoten, die ook in de organisatie van het feest zit. “Het zag zwart van de bezoekers, die volgens mij stuk voor stuk een topdag hadden.” 

2000 chocoladeletters 

Die topdag werd mede mogelijk gemaakt door de voorzorgsmaatregelen die de organisatie vooraf had getroffen, zodat het coronatechnisch een veilig festijn was. Hans: “Iedereen was goed verspreid. Zo liep de Pietenband voorop, een meter of 50 verder Sinterklaas en weer 50 meter verder de bakfiets waar kinderen hun kleurplaat uit het Haarlems Nieuwsblad konden inleveren. Als de Sint aan het eind van de straat was, keerde hij weer terug naar het begin, zodat iedereen een glimp van de Goedheiligman kon opvangen. Én de kindjes kregen allemaal een chocoladeletter en snoep. Nou, die 2000 zakjes die we vooraf hadden samengesteld waren er snel doorheen!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding