Woningmarkt Haarlem: dit krijg je voor 500.000 euro

Huis
Met een half miljoen euro kom je op de Haarlemse huizenmarkt niet ver..
Met een half miljoen euro kom je op de Haarlemse huizenmarkt niet ver.. (Foto: Rodi Haarlem)

HAARLEM – Dat de Haarlemse woningmarkt oververhit is, dat is bekend. Maar wist je dat Haarlem zelfs in de top 5 staat van Nederlandse steden waar je het minst kunt doen met een half miljoen?

De resultaten uit het onderzoek van spaarplatform Raisin zijn niet mals. Er is gekeken naar wat je op de huidige woningmarkt met een budget van 400.000 tot 500.000 euro kunt doen. In Tilburg, Assen en Apeldoorn kun je met een half miljoen euro prima uit de voeten als je een nieuw huis wil kopen en daar wel wat eisen aan stelt (denk aan 4 kamers, bad en een garage). Maar zoek je een woning in Maastricht, Amsterdam, Alkmaar, Haarlem of Middelburg? Dan heb je met dezelfde wensenlijst aan een half miljoen niet genoeg. 

Dit krijg je voor een half miljoen

Voor 500.000 euro krijg je in Haarlem 79 vierkante meter en 4 kamers. Daarbij heeft maar 6% van het aanbod voor dit budget een garage. En ben je op zoek naar een karakteristieke woning? Dan is de kans volgens het onderzoek 5% dat je slaagt. 

Tekst gaat door onder de foto

woningmarkt haarlem huizenmarkt huizenprijzen huis kopen

Gemiddelde huizenprijs Haarlem

De gemiddelde huizenprijs voor een woning in agglomeratie Haarlem lag in het derde kwartaal van 2021 op 593.000 euro. Het gaat om een stijging van 22,3% ten opzichte van een jaar geleden. In totaal werden er in Q3 van 2021 622 woningen verkocht in de regio Haarlem. Een aanzienlijk deel daarvan, 84%, ging voor meer dan de vraagprijs van de markt.

Nieuwbouw in Haarlem

In Haarlem worden momenteel veel woningen bijgebouwd, onder meer in Schalkwijk, het centrum en het Schoterkwartier. Bekijk hier alle nieuwbouwprojecten in Haarlem op een rij.

Het hele onderzoek vind je op www.raisin.nl.