Gemeente interviewt bewoners over Skaeve Huse

Algemeen
Bewoners van de Vergierdeweg en omgeving kunnen zich laten interviewen door de gemeente.
Bewoners van de Vergierdeweg en omgeving kunnen zich laten interviewen door de gemeente. (Foto: Gemeente Haarlem)

HAARLEM - De gemeente Haarlem gaat opnieuw het gesprek aan met bewoners over de komst van de Skaeve Huse naar de Vergierdeweg. In het kader van een veiligheids- en communicatieplan, kunnen bewoners nu meewerken aan een interview met de gemeente over de komst van de Skaeve Huse.

Skaeve Huse zijn zes kleine, eenvoudige woningen voor mensen die zich niet kunnen aanpassen aan het leven in een normale woonwijk. Dit voorjaar werd bepaald dat de Skaeve Huse aan de Vergierdeweg 452-454 komen. 

Meer informatie 7 december

Op 17 februari wordt een startnotitie met het veiligheidsplan en de communicatieaanpak gepresenteerd aan de raad. Hierin valt straks te lezen hoe bewoners en andere betrokkenen informatie krijgen tijdens het project. Op 7 december worden aanwezigen van de wijkraadsvergadering opnieuw geïnformeerd over alle plannen, die ook op de gemeentewebsite te lezen zullen zijn.

Workshop en interviews

“We hebben het bureau Tertium gevraagd het communicatieplan samen met de wijkraad voor te bereiden”, vertelt de gemeente. “Er wordt een workshop georganiseerd met de wijkraad Vondelkwartier. Daarnaast interviewt het bureau in november en december verschillende belanghebbenden over de manier waarop zij betrokken en geïnformeerd willen worden bij het ontwerp van de woningen, het herstel van de boerderij en het veiligheids- en beheerplan. De bijeenkomsten over de verschillende onderdelen van de ontwikkeling van de locatie vinden in 2022 plaats.”

Zelf meewerken aan het interview? Stuur dan een mail naar opvang@haarlem.nl..