Gratis Aqua’Probeerweek bij De Waterhoorn in Hoorn

Algemeen
Middels de Aqua’Probeerweek kunnen mensen die nog geen lid zijn van Optisport De Waterhoorn vrijblijvend kennismaken met het aanbod Aqua’Groepslessen.
Middels de Aqua’Probeerweek kunnen mensen die nog geen lid zijn van Optisport De Waterhoorn vrijblijvend kennismaken met het aanbod Aqua’Groepslessen. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

HOORN - Bij Optisport De Waterhoorn kan iedereen van 20 tot en met 26 september gratis twee Aqua’Groepslessen naar keuze uitproberen. Middels deze Aqua’Probeerweek benadrukt Optisport het belang van werken aan vitaliteit en wil zij inwoners van Hoorn en omgeving stimuleren om weer samen in beweging te komen. Zondag 26 september van 12.30 tot 14.45 uur wordt de week afgesloten met vier verschillende Aqua’Groepslessen.

Vanwege de coronapandemie hebben veel mensen ervoor gekozen hun zwemabonnement tijdelijk te bevriezen of op te zeggen. Mensen zijn terughoudend met het opzoeken van zwem- en sportlocaties. Ook Tobias Bergevoet van Optisport De Waterhoorn ziet dat mensen nog afwachtend zijn met het oog op alle maatregelen die telkens veranderen. “Maar inmiddels kan er weer veilig gesport worden”, aldus Tobias.

Stimulerend

Middels de Aqua’Probeerweek kunnen mensen die nog geen lid zijn van Optisport De Waterhoorn vrijblijvend kennismaken met het aanbod Aqua’Groepslessen. Naast dat het al enige tijd mogelijk is om individueel te sporten, kan er namelijk ook weer in groepsverband worden gesport. Bergevoet: “Samen bewegen is leuk en haalt ons uit het gevoel van isolement dat we sinds de start van de coronacrisis met ons meedragen. We merken hier op locatie echt dat mensen er weer aan toe zijn samen te zwemmen, en er mentaal ook van opknappen.”

Optisport De Waterhoorn hoopt met de Aqua’Probeerweek zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen op laagdrempelige wijze, om op die manier samen met de gasten te werken aan een sterk immuunsysteem. De afgelopen periode is immers gebleken hoe ontzettend belangrijk dat is. Aangezien er per groepsles een beperkt aantal plekken zijn, is het verplicht om van tevoren te reserveren. Dit is mogelijk door je aan te melden bij de receptie van Optisport De Waterhoorn. “Indien mensen nog niet weten welke groepsles bij hem of haar past, helpen we graag bij de keuze. Dat is één van de mooie dingen aan dit vak; zien dat iemand helemaal past bij een bepaalde bewegingsvorm en daarin het beste uit zichzelf haalt”, sluit Tobias Bergevoet af.

Meer informatie: www.optisport.nl/waterhoorn