Zwieren en zwaaien in de herfstvakantie: kermis Zwaag geopend

Algemeen
De kermis werd woensdagmiddag feestelijk geopend bij de oliebollenkraam.
De kermis werd woensdagmiddag feestelijk geopend bij de oliebollenkraam. Foto: aangeleverd

ZWAAG - De kermis in Zwaag die traditioneel altijd met Pinksteren plaatsvindt, is dit jaar vanwege corona verplaatst naar de herfstvakantie. Van woensdag 20 tot en met zondag 24 oktober kan kermis Zwaag alsnog gevierd worden. Op de Pastor Nuijenstraat zijn verschillende attracties te vinden en het kermiscomité heeft in samenwerking met de Witte Valk en het Sportcafé een mooie kermisagenda opgesteld. Woensdag 20 oktober werd de kermis om 14.00 uur met een druk op de knop officieel geopend bij de oliebollenkraam van Rob Moolenbroek die al veertig jaar op de Zwaagse kermis staat en het geweldig vindt dat de kermis nu alsnog door kan gaan.

De kermis is elke dag van 14.00 tot 23.00 uur open. Bij de poorten staan gastheren en -vrouwen om te zorgen dat alles goed en veilig verloopt volgens de huisregels op de kermis. Op de woensdag start de kermis met een kortingsdag en op de zondag is het tijd voor de familiedag met leuke activiteiten rond de kermis. Hou de website www.kermiszwaag.nl goed in de gaten voor alle acties rond de kermis. Dat wordt weer zwieren en zwaaien in Zwaag!

Bij De Witte Valk en het Sportcafé Zwaag is er weer volop vertier en gezelligheid met een super leuk kermisprogramma met onder andere Partyfriex en Feest DJ Edje op zaterdag 23 oktober bij De Witte Valk (vanaf 20.00 uur) en een Vroege Tijgers Bal op zondag 24 oktober bij Sportcafé Zwaag (aanvang 10.00 uur). Zondagmiddag om 14.00 uur opent in Sporthal Zwaag het KidsParadijs. Kinderen kunnen zich uitleven op de vele springkussens en overige speelapparaten. Ook zijn er prijzen te winnen met de gratis kidsbingo! Voor de volwassenen is het gezellig borrelen met feest-dj Edje in het Sportcafé. Meer informatie over het programma en het bestellen van kaarten is te vinden op www.kermiszwaag.nl . Entree is alleen mogelijk met ID en QR-code controle.

Om de kermis te promoten in het dorp is er een heuse kermisvlag. De vlag kost tien euro en is te bestellen via info@kermiszwaag.nl . De vlag krijg je toegestuurd.