Dirkshorn winnaar 11 Dorpentoernooi

Algemeen
Het team van Dirkshorn werd winnaar van de tweede editie van het 11 Dorpentoernooi en ontving een cheque van duizend euro. Rechts organisator Dirk Snip.
Het team van Dirkshorn werd winnaar van de tweede editie van het 11 Dorpentoernooi en ontving een cheque van duizend euro. Rechts organisator Dirk Snip. (Foto: aangeleverd)

OUDKARSPEL – In de finale van de tweede editie van het 11 Dorpentoernooi werd het team van Dirkshorn winnaar door het team van Sint Pancras te verslaan. 

Dirkshorn ontving na afloop een cheque van maar liefst duizend euro, beschikbaar gesteld door Nh1816 Verzekeringen uit Oudkarspel. Het geldbedrag is bedoeld voor een goed doel en moet het uit dorp komen.

De gelukkige is Stichting Dynamisch Dirkshorn geworden, die heel veel voor de jeugd doet. 

Organisator Dirk Snip, die daags na het evenement in cafe De Heerlijkheid struikelde en een zware plaat van 175 kilo op zijn bovenbeen kreeg, werd later naar het ziekenhuis vervoerd. ‘’Inmiddels geopereerd,’’ zegt Dirk vanuit uit het ziekenhuis, tussen de bloemen en fruitbakjes. ‘’Het zal wel weer een tijdje duren voordat ik de honderd meter in tien seconden zal lopen. Maar we hebben een geweldig toernooi gehad.

Grote complimenten voor alle medewerkers van De Heerlijkheid, waar we volgend jaar weer mogen terug komen voor de derde editie van ons 11 Dorpentoernooi.

Ook de toeschouwers hebben kunnen genieten van de onderlinge strijd.’’ Het team van De Noord eindigde als tiende en mag volgend niet deelnemen.

De deelnemende dorpen waren: Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Oudkarspel, Waarland, Dirkshorn, Koedijk, De Noord, Tuitenhorn, Sint Pancras en de winnaar van vorig jaar Broek op Langedijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding