Zwaargewonde bij schietpartij in Noord-Scharwoude

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio)

NOORD-SCHARWOUDE - Een 51-jarige man is in de nacht van woensdag op donderdag zwaargewond geraakt na een schietincident in Noord-Scharwoude.

De politie kreeg rond 4.30 uur melding van het schietincident, waarna het slachtoffer werd aangetroffen op de 2e Lage Hoekstraat. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens de broer van het slachtoffer zou het gaan om een inbraakpoging, waarbij de bewoner wakker werd omdat er een man in zijn woonkamer stond, waar hij op de bank lag te slapen. De man ging de confrontatie aan en raakte in een worsteling met de inbreker. Deze is naar buiten gevlucht, waar drie anderen stonden te wachten. Een van deze mannen heeft de bewoner van voren beschoten en vervolgens zijn ze in een witte auto gevlucht. 

De gewonde bewoner is in de tuin van de buren beland en heeft daar om hulp geroepen. Gelukkig werden de buren wakker die zich over hem hebben ontfermd en de ambulance hebben gebeld. De gewonde man is in zijn long geraakt en ligt op de IC. Maar hij is volgens zijn broer aanspreekbaar en inmiddels buiten levensgevaar. 

In het appartement boven de schuur naast de 51-jarige man trof de politie een 37-jarige man aan die door de overvallers vastgebonden en gekneveld was.   

De politie is inmiddels met drones bezig om de wijde omgeving af te zoeken naar de vermoedelijke vluchtauto.

Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u camerabeelden? De politie wil u graag spreken, tel. 0900-8844.

Afbeelding