Inloophuis Pisa: Creatieve expressie helpt bij omgaan met kanker

Algemeen
De creatieve activiteit van oktober is stenen beschilderen.
De creatieve activiteit van oktober is stenen beschilderen. Foto: aangeleverd

ENKHUIZEN - Inloophuis Pisa organiseert woensdag 13 oktober van 09.30 tot 12.30 uur een bijeenkomst in De Drom, waar creatieve expressie centraal staat. Pisa is er voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker en anderen willen ontmoeten die vergelijkbare ervaringen hebben. Gewoon samen een bakkie doen, een themabijeenkomst bijwonen of meedoen aan een ontspannings- of creatieve activiteit.

Bij het omgaan met de gevolgen van kanker biedt Pisa meer dan alleen praten, namelijk ook verschillende vormen van creatieve expressie. Dat was soms moeilijk onder woorden is te brengen kan hierdoor zichtbaar, tastbaar en voelbaar worden. Dat vrije gevoel kan tot verwondering en plezier leiden en helend werken. Daarvoor hoef je geen kunstenaar te zijn. De creatieve activiteit van oktober is stenen beschilderen met bijzondere afbeeldingen of betekenisvolle teksten.

Aanmelden

Aanmelden voor de activiteiten in De Drom kan door een mailtje te sturen naar administratie@inloophuispisa.nl of via www.inloophuispisa.nl. Je kunt ook bellen met het inloophuis in Hoorn: 0229-758531. In november gaat Esther Sijm van Doorzorg het hebben over hoe je leven weer op te bouwen. Zij gaat verder in op hoe je grip krijgt op je persoonlijke zorgroute bij kanker.