Improvisatieconcert in Westwoud

Algemeen
Organist Sietze de Vries.
Organist Sietze de Vries. Foto: aangeleverd

WESTWOUD - Organist Sietze de Vries geeft zondagmiddag 10 oktober een concert op het Ypma-orgel van de Sint Martinuskerk in Westwoud. Sietze de Vries is een internationaal gerespecteerde improvisator die in zowel moderne stijl alsook in oude stijl kan improviseren. 

In Westwoud gaat de Vries improviseren op gregoriaanse melodieën. Deze gezangen worden ook gezongen tijdens het concert door Canticum Gregorianum, bestaande uit Frank Doodeman en Harrie Doodeman en Mark Heerink (dirigent).

Vermaard organist

Sietze de Vries is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus. Hij ontving zijn orgelopleiding onder anderen van Wim van Beek en Jos van der Kooy en Jan Jongepier. Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag maakte hij naam door niet minder dan vijftien prijzen te winnen bij diverse orgelconcoursen. Een afsluitend hoogtepunt van deze periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002.

In het nieuwe millennium nam de carrière van Sietze de Vries ook internationaal een hoge vlucht: hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië. Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hij is organist van de Groningse Martinikerk als opvolger van Wim van Beek.

Organisatie

Het concert begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. De Sint Martinuskerk ligt aan de Dr. Nuijensstraat 78, 1617 KD te Westwoud. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden.

Het Ypma-orgel van de Sint Martinuskerk.