Enkhuizer stichting helpt Rwandezen vooruit

Algemeen
Peter Gatete bezoekt de naaischool van stichting Hoop, Geloof en Liefde uit Enkhuizen.
Peter Gatete bezoekt de naaischool van stichting Hoop, Geloof en Liefde uit Enkhuizen. Foto: aangeleverd

ENKHUIZEN - Na een succesvolle collectie eerder dit jaar in Enkhuizen is stichting Hoop, Geloof en Liefde weer volop bezig in Rwanda. Het gebouw van haar naaischool in Rwanda is gerenoveerd. Voorzitter Peter Gatete: “Door de moeilijke tijden die de hele wereld doormaakt, moesten de leerlingen van onze naaischool af en toe stoppen met hun studie met als gevolg dat het nu een jaar langer duurt om hun cursus af te ronden. Als alles goed gaat ronden zij hun cursus dit jaar in november af.” 

De stichting heeft drie nieuwe kinderen uit zeer arme gezinnen in haar programma opgenomen. Gatete: “Met dank aan de familie Hogeboom en de familie Commandeur helpen wij hen om naar school te gaan en voorzien we in hun dagelijkse behoeften. Toen ik hen vroeg wat ze na hun studie willen doen, zeiden ze met een grote glimlach dat ze een leraar en een dokter willen worden en andere mensen in nood helpen.”

Stichting Hoop Geloof en Liefde

Zes jonge mannen zijn geholpen aan een nieuwe motorfiets taxi. “Ze kunnen nu hun eigen inkomen verdienen en in de dagelijkse behoeften van hun gezin voorzien en goede burgers zijn. Ik kan hun vreugde en grote glimlach niet vergeten toen ze met hun nieuwe motoren op pad gingen om hun nieuwe leven te beginnen. Een van hen vertelde me dat hij nu kan nadenken over het zoeken naar een levenspartner en het stichten van een gezin. Dit is waar we dit werk voor doen”, aldus de voorzitter.

Zes nieuw motorfietsen waarmee jonge mannnen in Rwanda als taxichauffeur in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.
Met een motortaxi je eigen geld verdienen.