Sfeervolle afsluiting van het buitenseizoen

Algemeen
Tochtje met de veldschuit.
Tochtje met de veldschuit. Foto: Madelon Dielen

ENKHUIZEN - In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vindt op zaterdag 23 oktober de traditionele afsluiting plaats. Er zijn demonstraties van verschillende ambachtslieden te bezoeken, bezoekers kunnen meevaren op de veldschuit voor een sfeervol tochtje over de grachten en luister naar diverse muziekoptredens van onder andere SYA Music, Homesick, Spider & The Fly, Oriental Jazz en orgel ‘t Drommetje.

Avond vol muziek, Oudhollandse kermis en vuurwerk

Voor kinderen zijn er gratis lampionnen (zolang de voorraad strekt) en is het kinderatelier geopend. De avond wordt feestelijk afgesloten met een knallende vuurwerkshow, wat een mooi uitzicht oplevert vanaf het dijkje. Op deze avond werpen vele stormlantaarns sfeervol licht over de straten en huisjes van het buitenmuseum. Niet alleen zijn alle huizen van het buitenmuseum geopend, maar is ook Oudhollandse kermis met gratis kermisattracties uit de jaren twintig geopend. Maak een rondje in de zwanenzweefmolen of de carrousel, zwier op de luchtschommel en sla zo hard je kunt op de kop van Jut of bewonder de bewegende poppenkast jurk.

Prijzen en openingstijden Zuiderzeemuseum

De Avond in het buitenmuseum is van 18.00 tot 21.00 uur. De toegangsprijs is 8,50 euro per persoon. Kinderen tot en met drie jaar, bezitters van een Museumkaart, Vriendenloterij VIP-kaart en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben vrij toegang. Koop online tickets om verzekerd te zijn van een plekje. Het buitenmuseum is te betreden via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg. Parkeren kan bij het recreatiegebied Enkhuizerzand of bij het NS-station Enkhuizen. De museumveerboten varen ’s avonds niet.