Oog voor optiek enthousiast over Sport Unlimited

Algemeen
Oog voor Optiek ondersteunt sporten voor mensen met een visuele beperking.
Oog voor Optiek ondersteunt sporten voor mensen met een visuele beperking. Foto: aangeleverd

ENKHUIZEN - De eerste posters en flyers over Sport Unlimited, sporten voor mensen met een visuele beperking, zijn uitgereikt aan Oog voor Optiek. “Deze opticien is reuze enthousiast over de initiatieven die Vek-Wik onderneemt om sporten en bewegen voor mensen met een beperking te realiseren”, vertelt Hans de Vries, voorzitter van Vek-Wik.

Oog voor Optiek is één van de organisaties die Vek-Wik ook financieel ondersteunt. De posters en flyers worden verspreid in West-Friesland, Kennemerland, Zaanstreek-Waterland en de Kop van Noord-Holland. Inwoners van deze regio’s kunnen zich aanmelden voor Sport Unlimited. Hans de Vries: “De eerste aanmeldingen voor sporten voor mensen met een visuele beperking zijn binnen en zo mogelijk wordt eerder dan januari al met het daadwerkelijk sporten/bewegen gestart.”

Sporten voor iedereen in Enkhuizen

Gymvereniging Vek-Wik werkt samen met Oogcentrum Noordholland (tevens ambassadeur van Vek-Wik), oogvereniging Noord-Holland, gehandicaptensport Nederland, Accessibility onderdeel van Bartiméus en Welwonen Enkhuizen. Welwonen Enkhuizen neemt het vervoer tussen het NS-station Enkhuizen en de gymzaal voor haar rekening. De voorzitter: “Het zou voor Vek-Wik een geweldige opsteker zijn als de gemeenten in genoemde regio’s mee willen werken aan het initiatief om zo veel als mogelijk de doelstelling dat in principe een ieder moet kunnen sporten daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Voor zover bekend hebben alle gemeenten dit ook in hun beleid staan. Aan gemeenten wordt geen financieel bijdrage gevraagd. Wel om het initiatief te promoten.”

Aanmelden sporten voor mensen met een visuele beperking

Mensen met een visuele beperking kunnen zich aanmelden bij Hans de Vries, voorzitter gymvereniging Vek-Wik in Enkhuizen, via voorzitter@vekwik.nl.