Gratis hulp bij Formulierenbrigade Drechterland

Algemeen
Gratis hulp bij de Formulierenbrigade Drechterland voor alle hulp bij invullen van formulieren en aavnragen van toeslagen.
Gratis hulp bij de Formulierenbrigade Drechterland voor alle hulp bij invullen van formulieren en aavnragen van toeslagen. Foto: aangeleverd

DRECHTERLAND - De Formulierenbrigade is een initiatief van gemeente Drechterland, VrijwilligersNH en de Westfriese Bibliotheken en bedoeld voor iedere inwoner van Drechterland die moeite heeft met correspondentie met instellingen of overheid. Inwoners kunnen iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht in Bibliotheek ’t Streekpunt te Hoogkarspel voor hulp en uitleg. 

Moeite met (digitale) formulieren?

De hulp van de vrijwilligers van de Formulierenbrigade is gratis. Er hoeft ook geen afspraak gemaakt te worden. Moeite met invullen en doen van aanvragen? Veel mensen vinden het invullen van formulieren, het aanvragen van hulp of toeslagen of indienen van declaraties een hele klus. Deze aanvragen moeten tegenwoordig vaak ook digitaal worden gedaan. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Maar het is wel belangrijk dat het goed gebeurt. Sommige mensen zijn hier onzeker over en gaan het uit de weg. Daardoor ontstaat het risico in de problemen te komen. Of lopen zij hulp of financiën mis waar ze eigenlijk wel recht op hebben. Daarom biedt de Formulierenbrigade hulp en uitleg bij het invullen van formulieren en correspondentie met instanties.

Wie kan bij de Formulierenbrigade terecht? 

De Formulierenbrigade is er voor iedere inwoner van de gemeente Drechterland. Maar speciaal voor ouderen, mensen die anderstalig zijn of die om andere redenen moeite hebben met (digitale) officiële communicatie en het houden van overzicht. 

Waarvoor kan men terecht? 

Uitleg over brieven van gemeente, overheid en instanties zoals verzekeringen, UWV, DUO, woningcorporatie of bank. Het doen van aanvragen voor toeslagen of aanvullende financieringen, andere correspondentie met officiële instanties. Denk dan aan het aanvragen van een DigiD of coronapaspoort, het indienen van declaraties bij de verzekeraar, het aanvragen studiefinanciering of toeslagen en daarbij het verzamelen van de benodigde en juiste informatie.

De voordelen van de Formulierenbrigade 

De Formulierenbrigade neemt met de aanvrager de correspondentie door en legt uit wat er gedaan moet worden. Samen wordt dan het formulier ingevuld of de digitale aanvraag gedaan. Zo ziet de aanvrager hoe iets werkt en wat er nodig is om een aanvraag te doen. Dat maakt de aanvrager zelfredzamer en mogelijk kan de aanvrager het de volgende keer zelf. Zo niet, dan blijft de Formulierenbrigade ondersteuning bieden. Wanneer er nog vragen over blijven die de Formulierenbrigade niet kan beantwoorden, verwijzen zij door naar de juiste persoon of instantie die de aanvrager verder kan helpen. Hierdoor hoeft niemand buiten bereik van hulp te vallen.

Laagdrempelige hulp

“De hulp is laagdrempelig en makkelijk bereikbaar. Er wordt écht meegedacht en de tijd genomen om alles rustig uit te leggen. Ik voelde me gehoord en geholpen. Fijn dat de vrijwilligers van de Formulierenbrigade zich hiervoor inzetten”, aldus een inwoner van de gemeente Drechterland.

Waar?

Locatie: bibliotheek ‘t Streekpunt, Streekweg 220 in Hoogkarspel. Woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Meer weten over de Formulierenbrigade? 

Alle informatie is te vinden op de website www.formulierenbrigadewf.nl. Zie ook: 0229 576416 of info@vrijwilligersnh.nl.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda