Aanbesteding herontwikkelingslocatie Hoogstraat/Zilverstraat van start

Algemeen
Herontwikkeling Hoogstraat/Zilverstraat weer stapje dichterbij.
Herontwikkeling Hoogstraat/Zilverstraat weer stapje dichterbij. Foto: Rodi Media/IH

ENKHUIZEN - De aanbesteding voor de herontwikkelingslocatie Hoogstraat/Zilverstraat gaat woensdag 1 december van start. Door de gemeenteraad van Enkhuizen is op 24 november een positief raadsbesluit genomen over het Programma van Eisen voor deze nieuwbouwlocatie.

Afgelopen maanden is gewerkt aan een Programma van Eisen en Wensen voor nieuwbouw en de openbare ruimte: een pakket met wensen en eisen voor woningbouwontwikkeling met aandacht voor groen en de verbinding met het water van de Oosterhaven - straks wordt het bijvoorbeeld mogelijk een avondwandeling langs de Oosterhaven te maken.

Historische omgeving Oosterhaven

Naast professionele partijen is een klankbordgroep van omwonenden betrokken om verder mee te denken bij het vervolg. Uit eerdere betrokkenheid kwam onder andere naar voren dat het ontwerp goed moet passen bij de historische omgeving en bestaande bebouwing in de aangrenzende straten. Het parkeren zal worden ingepast in de nieuwbouw. Het plangebied bestaat uit het nu nog braakliggende terrein aan de Zilverstraat. De raad heeft ook ingestemd met het betrekken van het stadskantoor aan de Hoogstraat in deze planontwikkeling.

Mix van huur- en koopwoningen

Het plan zal bestaan uit een combinatie van huur- en koopwoningen waarvan een kwart bestemd voor (sociale) huur. Eind 2022 denkt de gemeente een partij en een plan te hebben gecontracteerd.