Kaeskoppenstad zoekt dronkenlappen

Cultuur
Geef je nu op als figurant of vrijwilliger.
Geef je nu op als figurant of vrijwilliger. (Foto: Luciënne van der Stouwe)

ALKMAAR - Het is bijna zo ver, de dertiende editie van Kaeskoppenstad staat voor de deur. In het weekend van 18 en 19 september 2021 verandert Alkmaar eindelijk weer in Kaeskoppenstad. Deze historische beleving verrast elk jaar weer haar bezoekers met duizend geweldige vrijwilligers en figuranten. En jij kan hier aan meedoen. Schrijf je in via www.kaeskoppenstad.nl/doe-mee om bij te dragen aan dit grootse evenement.

Historische beleving ‘zoekt’ figuranten en vrijwilligers

Kun jij na ruim twee jaar niet meer wachten om een weekend lang door de stad te strompelen met een rat in je hand, om bezoekers te overtuigen dat de pest te genezen is of zing je juist graag uit volle borst mee met de troubadours?

Niet alleen dronkenlappen

Kaeskoppenstad is voor haar dertiende editie weer op zoek naar dronkenlappen, ronselaars, viswijven, secreten, poortwachters en meer. Je krijgt als figurant workshops van een professionele regisseur waarin je wordt klaargestoomd voor twee dagen in d’Oude Binnenstad.

Team

Dit doen zij niet alleen, want wat moet een figurant zonder bijpassende kleding, haar en grime? En het gehele evenement moet worden op- en afgebouwd, de rekwisieten moeten naar de juiste rollen en uiteraard mag de catering niet ontbreken. Werk jij graag achter de schermen mee aan dit historische evenement? Geef je op als vrijwilliger.

Beleef zes thema’s

Dit jaar verdiept Kaeskoppenstad zich verder in de historie door zes thema’s aan te snijden tijdens de wandeling. Het begin van de route staat in het teken van (1) handel en ambacht, waar je kooplui ontmoet die hun waren aan jou proberen te slijten. 

Gezocht: dronkenlappen, ronselaars, viswijven, secreten en meer

Bij de Sint Annastraatbrug beland je middenin (2) het feestgedruis, want de burgerij gaat vrolijk zingend en dansend over straat om de overwinningen van de stad te vieren.

Sfeer

De sfeer slaat echter om, in de smalle straatjes passeer je de Leprozenkar en word je door de pestmeester gewaarschuwd voor (3) Kommer & Kwel. Verderop in d’Oude stad verrast (4) het Schildersatelier je met enthousiaste studenten, het Kaesino en natuurlijk de leerlingen van de Latijnse School. In Weelde & Macht (5) vertellen de Watergeuzen over hun tactiek en overwinningen. Vervolgens betreed je het laatste thema waar de secreten hun nieuwe gatwissers promoten en hun plees schrobben, je bent ook van harte welkom in de (6) Praktijk van Foreest voor een purgatie of klysma door de chirurgijn.

Inschrijven kan via www.kaeskoppenstad.nl/doe-mee.

Kaeskoppenstad gaat weer van start.