Dylan van der Kolk kampioen in Praag

Algemeen
Dylan van der Kolk in de European Cup in Praag.
Dylan van der Kolk in de European Cup in Praag. Foto: aangeleverd

ALKMAAR - De Alkmaarse judoka Dylan van der Kolk heeft zijn eerste European Cup in de wacht gesleept in Praag. In juni wist Dylan al een derde plek te bemachtigen in Coimbra. Afgelopen weekend nam hij de gouden plak mee naar huis.

Na een vrijloting in de eerste ronde moest Dylan het in de tweede ronde opnemen tegen de Kazach Satybaldin. Van der Kolk was beter en stond vrij snel met twee straffen voor, na tactisch de wedstrijd uit de spelen kreeg de Kazach zijn derde straf en zo stond Van der Kolk in de derde ronde tegen de Brit, Charlie Young. Ook hier kwam Dylan weer met straffen voor te staan en in de golden score maakte hij een flitsende morote-seoi-nage (schouderworp). Hierdoor belandde de Brit op zijn rug. 


Alkmaarse Dylan van der Kolk pakt goud.

Wereldranking

In de kwartfinale nam Dylan het op tegen de nummer drie gerankte Hongaar, Akos Barcikay. Van der Kolk trok aan het langste eind, na 5.22 minuten ging de Hongaar op zijn rug. In de halve finale kwam Dylan voor het eerst binnen een minuut op achterstand te staan tegen Vladyslav. Dylan ging vol gas en wist uiteindelijk de plek in de finale te bemachtigen. Zo stond Van der Kolk in zijn eerste European Finale. Zijn tegenstander was Rashad Guluzade uit Azerbeidzjan. Dylan kwam na twee minuten in een fysiek lijfgevecht terecht. Van der Kolk heeft hier echter veel ervaring mee. Na een zenuwslopend gevecht wist Dylan Rashad vol op zijn rug te sturen en werd hij kampioen. Op dit moment staat Dylan nummer 1 op de wereldranking in de gewichtsklasse - 66 kg - 21 jaar.