Swingend Zomer op het Plein weekend

Algemeen
Dansvoorstelling Stuk van 155 in samenwerking met Maas theater en dans.
Dansvoorstelling Stuk van 155 in samenwerking met Maas theater en dans. ((Foto: aangeleverd))

ALKMAAR - Er valt ook aankomend weekend van 23 juli tot en met 25 juli in TAQA Theater De Vest weer genoeg te beleven. Op het programma staat de unieke dansvoorstelling ‘Stuk’ van 155 in samenwerking met Maas theater en dans. Zanger en kleinkunstenaar Flip Noorman brengt een hommage aan Leonard Cohen en latin liefhebbers kunnen genieten van optredens van CaboCubaJazz en Maurino. Toegangskaarten kosten vijf euro inclusief een welkomstdrankje.

De dansvoorstelling Stuk is een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor. De voorstelling gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft. Te zien vrijdag 23 juli om 19.30 uur en 21.30 uur.

Originele liedjes en vertalingen

Na het overlijden van Leonard Cohen in 2016 bracht Flip Noorman eenmalig een ode aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten, zwichtte Flip om het programma ook in het theater te brengen. Bijgestaan door zijn band ‘De Noormannen’ brengt Flip wegens succes dus nog één keer zowel originele liedjes als een aantal vertalingen van zijn held. Te zien zaterdag 24 juli om 19.30 uur en 21.30 uur. 

Muzikaal vuur

Bezoekers kunnen zondag 25 juli genieten in de Grote Zaal van melancholische en opzwepende Cubaanse rumba, salsa en avontuurlijke jazz van het internationale ensemble CaboCubaJazz. De musici, onder wie zangeres Poliana Vieira, zijn afkomstig uit onder meer Kaapverdië, Spanje en Venezuela. Ook een optreden van TenTemPiés-frontman Maurino Alarcón staat op het programma. Met zijn vertrouwde diephese stem en zijn maatschappijkritische Spaanse teksten brengt hij een unieke ‘future latin’ sound. De optredens staan 25 juli gepland om 13.30 uur en 16.00 uur.

Zomer in De Mare

Waan je op woensdag 21 juli in festivalsfeer met twee straattheatervoorstellingen tijdens Zomer in De Mare in De Vest. Geniet van de humoristische circustheatervoorstelling ‘BONJE’ en pijnlijke slapstick ‘B.V. Natuur’ van Compagnie Mobil, die gaat over het klimaatprobleem. Beide voorstellingen worden gespeeld om 16.00 uur en 19.00 uur.

Meer informatie en toegangskaarten op www.zomerophetplein.nl.

Zanger en kleinkunstenaar Flip Noorman brengt een ode aan Leonard Cohen.
Zomer op het Plein weekend met CaboCubaJazz.
TenTemPiés-frontman Maurino Alarcón.