Nieuwe burgemeester op bezoek bij de Zomercampus

Algemeen
Vandaag was het een bijzondere afsluiting, namelijk één met hoog bezoek!
Vandaag was het een bijzondere afsluiting, namelijk één met hoog bezoek! (Foto: Theo Annes)

ALKMAAR - Deze vakantieweek hoeven de kinderen zich niet te vervelen en leren en spelen ze met elkaar op de Zomercampus van PCC Oosterhout. Vijf dagen lang kunnen ze kiezen uit verschillende spannende workshops. 

Na de twee workshops verzamelden de burgemeesters en de kinderen zich in de aula. Foto: Theo Annes 

Vandaag was het een bijzondere afsluiting, namelijk één met hoog bezoek! De nieuwe burgemeester Anja Schouten en kinderburgemeester Livia Balder kwamen een kijkje nemen. Zo zagen ze dansende kinderen bij juf Sophie Kolles van de streetdance en deed ze enthousiast mee met de ukelelespelende kinderen bij juf Susan Groot. 


De burgemeester deed enthousiast mee met de ukelelespelende kinderen. - Foto: Theo Annes

Na de twee workshops verzamelden de burgemeesters en de kinderen zich in de aula. Daar werden meer dan zestig paarse petjes op- en afgezet bij de vragen die de burgemeesters stelden. “Vervelen jullie je?” “Nee, natuurlijk niet!” Alle kinderen deden hun petje af. “Vinden jullie het hier leuk?” Hop, daar gingen alle petjes op! De nieuwe burgemeester leerde zo in één klap veel kinderen van Alkmaar kennen. Kinderen van allerlei verschillende scholen en met verschillende achtergronden. En de paarse petjes? Die mochten daarna mee naar huis, om de volgende dag weer op te gaan bij een nieuwe dag op de Zomercampus’21.