Kivilcim Pinar op één bij Partij voor de Dieren

Algemeen
Kivilcim Pinar.
Kivilcim Pinar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De Partij voor de Dieren doet ook in Alkmaar mee aan de verkiezingen. Kivilcim Pinar, sinds 2017 actief binnen de partij, is de nummer één op de lijst is voorgedragen als lijsttrekker. 

De partij is momenteel vertegenwoordigd in zeventien gemeenten, waaronder Alkmaar. Bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen worden dertien nieuwe gemeenten aan die lijst toegevoegd. Partijvoorzitter Ruud van der Velden zegt trots te zijn op de groei en de ontwikkeling die de partij doormaakt. “Ook op gemeentelijk niveau wil de partij haar politieke vertegenwoordiging gestaag uitbreiden, waarbij we voldoende voorzichtigheid betrachten om geen plofpartij te worden.” In Alkmaar prijkt een nieuwe naam bovenaan de lijst. Eerder dit jaar stopte fractie-voorzitter Janine Visser vanwege burn-out klachten. Haar opvolger Kitty van Dam heeft aangegeven dat ze niet meer op een verkiesbare plaats wil staan. De nummers een, twee en drie die dit weekend bekend zijn gemaakt – Kivilcim Pinar, Sarah Pesie en Gert-Jan Beeke.

Kivilcim Pinar (42) groeide op in Istanbul en woont sinds 2004 in Nederland. Na zijn studies aan de TU in Eindhoven en TIAS in Tilburg werkte hij geruime tijd als IT-auditor en consultant. Kivilcim woont sinds 2014 in Alkmaar en is sinds 2017 actief binnen de Alkmaarse PvdD.