Zwembad De Rijd in Nieuwe Niedorp nodigt weer uit voor vele uren zwemplezier deze zomer

Algemeen
Badmeester Richard en Sandra Krougman van Holland Sport.
Badmeester Richard en Sandra Krougman van Holland Sport. (Foto: JB/RM)

NIEUWE NIEDORP - Zwembad De Rijd draait weer op volle toeren en hoe! Het Niedorper zwembad dateert uit 1975 waarmee dik 45 jaar wordt teruggegaan in de tijd. Sindsdien is het zwembad onlosmakelijk verbonden met haar dorpsbewoners en vele bezoekers van daarbuiten. Nadat het eind vorige zomer gesloten werd op last van de Omgevingsdienst door problemen met de veiligheid en hygiëne, werd het zaterdag 10 juli geopend voor publiek. Dankzij de gemeente Hollands Kroon en Holland Sport nodigt De Rijd weer uit voor vele uren zwemplezier deze zomer.

Extra veld- en waterattracties maken een bezoek nóg meer de moeite waard

Vanaf 2 april is het zwembad met enorm veel dankbare inzet van vele vrijwilligers onder handen genomen. Het ondiepe (instructie-)bad is compleet opgeknapt en voorzien van nieuw tegelwerk. In het diepe bad is hier en daar tegelwerk gerepareerd. Daarnaast heeft het diepe bad nieuwe duikplanken op de 1-meter en 3-meter springinstallatie. De toiletruimtes zijn voorzien van nieuwe toiletten. Ook het terrein en de speeltoestellen zijn flink opgeknapt. 

Bungee Jump

Het prachtig gerenoveerde buitenzwembad De Rijd in Nieuwe Niedorp wordt vanaf de opening weer druk bezocht. Het buitenbad is zeven dagen van de week geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Het eerste uur is bestemd voor iedereen die wil banenzwemmen in het 25-meterbad. Vanaf 11.00 uur mag er ook weer van de duikplanken gedoken en gesprongen worden. “Maar er is meer, want mijn collega Richard is als badmeester inmiddels een goede bekende bij de vaste bezoekers. Hij heeft al veel leuke dingen bedacht voor de jeugd”, zegt Sandra Krougman van Holland Sport. “Zo legt hij vaak in de middaguren een loopmat in het 25 meterbad en zijn de waterdoeltjes weer hersteld en in gebruik genomen. Aan de zijkant van het douchegebouw is een basketbalbord opgehangen. Voor de scherpschutters onder de bezoekers een leuke bezigheid. En of dat nog niet alles is, wordt het in de vierde en vijfde week van de schoolvakantie op woensdagmiddag en in het weekend nóg leuker bij zwembad De Rijd. Wat te denken van een aantal water- en veldattracties zoals een opblaasbare Bungee Jump en een interactieve splash-arena? Deze attracties worden door Holland Sport ter beschikking gesteld zodat de jeugd spetterende en sportieve middagen kan beleven. De data waarop de attracties sowieso worden ingezet zijn op woensdag, zaterdag en zondag 4, 7 en 8 augustus en de woensdag, zaterdag en zondag 11, 14, 15 augustus, telkens van 13.30 tot 16.30 uur.”

Zwem4daagse

Zwembad De Rijd organiseert de Zwem4daagse in de laatste week van de zomervakantie. Van maandag 16 tot en met vrijdag 21 augustus kunnen alle zwemliefhebbers van jong tot oud, tussen 10.00 en 11.00 uur, baantjes trekken in het mooi gerenoveerde buitenbad. Er kan op vijf dagen worden gezwommen. Maar vier dagen zijn verplicht voor het behalen van een medaille en oorkonde. De dagelijkse afstand is minimaal 500 meter. Kinderen en 65-plussers kunnen er ook voor kiezen om 250 meter te zwemmen.

Inschrijven

Inschrijven gaat via een e-mail aan info@alkmaarsport.nl. Vermeld ook naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Alle deelnemers moeten een zwemdiploma hebben. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro. Dit wordt betaald bij de kassa van zwembad De Rijd met pin of eventueel contant. Het liefst contactloos. Hierna ontvangt iedereen dan een inschrijfkaart. Deze kaart moet na elke zwemdag afgetekend worden door de badjuf of badmeester. Iedere deelnemer ontvangt na vier dagen zwemmen een medaille en een oorkonde. Deelnemers aan de zwem4daagse mogen na het banenzwemmen de rest van de dag in het zwembad blijven. Van 11.00 tot 18.00 uur is het 25-meterbad met de duikplanken weer open voor alle bezoekers. En niet te vergeten: in de week van de Zwem4daagse worden de water- en veldattracties opnieuw ingezet, dus schrijf je in voor dit sportieve evenement om er niets van te hoeven missen!

Zwemmen met de hond

Traditiegetrouw mag er op de laatste zondag in augustus in De Rijd gezwommen worden met de hond. Dit jaar is dat zondag 29 augustus. Dus baasjes die graag willen plonsen met hun trouwe viervoeter zijn op deze dag van harte welkom! Sandra Krougman: “Het is zó mooi om te zien hoe de bezoekers weer genieten van een volwaardig zwembad. We hadden laatst een bezoeker die naast het entreegeld een tientje extra betaalde. Gewoon omdat hij blij was dat De Rijd weer op volle toeren draait. Dat geld hebben we in een fooienpotje gestopt voor wat lekkers bij de koffie. Hoe leuk is dat?” 

Informatie

Dankzij de vrijwilligers heeft het zwembad een eigen website: www.zwembadderijd.nl. Neem hierop een kijkje om te zien wat er aan werk verzet is. Vind ook de laatste informatie over zwembad de Rijd op de site. Kijk ook op Facebookpagina van De Rijd en Instagram.

Afbeelding
Afbeelding