Muziekinstuif mét Janneke Willemse in Cultuurschuur Wieringerwerf

Cultuur
Niets wordt aan het toeval overgelaten om de Muziekinstuif tot een succes te maken.
Niets wordt aan het toeval overgelaten om de Muziekinstuif tot een succes te maken. (Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - Bijna alles is geregeld. Er is een verzameling van heel veel verschillende muziekinstrumenten, de muzikanten van het Circusorkest zijn druk aan het repeteren, de aanwijzingen voor de speurtocht zijn klaar, de lokalen worden ingericht, er zal limonade en lekkers zijn voor de kinderen en koffie voor de ouders. De dirigent heeft er zin in en de circusdirecteur oefent op zijn tekst: niets wordt aan het toeval overgelaten om de Muziekinstuif, op zaterdag 2 oktober om 13.30 uur in De Cultuurschuur Wieringerwerf, tot een groot succes te maken!

Een kleine tegenvaller is dat Koningin Máxima er niet bij zal zijn, want wie is een groter pleitbezorger van muziekonderwijs voor basisschoolleerlingen dan onze koningin? In de week van haar 50ste verjaardag, afgelopen mei, toerde Máxima door het land om het belang van muziekonderwijs onder de aandacht te brengen. Ook in het interview met Matthijs van Nieuwkerk dat op haar verjaardag werd uitgezonden, sprak Máxima erover. “We hadden haar graag uitgenodigd om het evenement te openen, maar hebben dat gezien haar drukke agenda toch maar niet gedaan”, laat de organisatie van de Muziekinstuif weten. “Nu hebben we een andere, iets minder bekende, gast bereid gevonden de Muziekinstuif te openen en te presenteren: Janneke Willemse, presentator, ‘Blonde Belegger’, bekend van radio en tv, geen verstand van muziek, maar geboren en getogen in de Wieringermeer. Zij praat het programma aan elkaar.”

Het evenement wordt georganiseerd door Harmonie De Eendracht Kolhorn, Fanfare Creona Wieringerwerf en Muziekschool de Cultuurschuur.

Mis deze instuif niet, vol is vol, meld je daarom aan op muziekinstuif@gmail.com

Zie voor het uitgebreide programma: www.decultuurschuur.nl

Janneke Willemse.