Laatste Bolnes draaidag van dit seizoen in Nieuwe Niedorp

Uit
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NIEUWE NIEDORP - De laatste Bolnes draaidag van dit seizoen staat zondag 26 september op de agenda in het Grootmoeders tijd & motorenmuseum. Bolnes is een plaats vlakbij Rotterdam. Daar stond de motorenfabriek opgericht door de heer van Cappellen.

De Bolnes motor type HS 400 1 cilinder is de enigste motor van dit type welke gemaakt is als 1 cilinder en heeft een gewicht van 25000 kg. De motor heeft gestaan bij de TU in Delft en daarna is deze geschonken aan het Grootmoeders tijd & Motoren museum te Nieuwe Niedorp. Zondag 26 september wordt de Bolnes van dit seizoen gedraaid. voor de laatste maal draaien van dit seizoen. De start is om 12.00,13.00, en 14.00 uur. Voor de allerlaatste keer om 15.00 uur. Tussendoor worden andere motoren gestart. Nieuw in het museum is een NSU motorfiets. 

Bovenverdieping

Wat is er allemaal te zien op de bovenverdieping? Een keuken uit groot moederstijd, kinderwagens, een babykamer, hoedenwinkel, schoenmakerswerkplaats, drogisterijwinkel, kruidenierswinkel, manufacturenwinkel, fotozaak, kapperszaak, de zondagse kamer - miniaturen van Jack Appelman, schaatsen, naaimachines, schrijf- en telmachines, en een wandschildering die is geschilderd door Bizot uit Zwaag, de houtdraaierij staat er te demonstreren en geeft tekst en uitleg, kortom, teveel om op te noemen. De bovenverdieping is goed bereikbaar ook voor mensen die slecht ter been zijn. Er is een traplift en een lift voor rolstoelen. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Open tot 1 oktober.

www.motoren-museum.nl.

.

Afbeelding