Hennepkwekerij ontdekt in Breezand

Algemeen
Hennepkwekerij in Breezand ontdekt.
Hennepkwekerij in Breezand ontdekt. (Foto: aangeleverd)

BREEZAND - In een schuur van een woning aan de Schorweg in Breezand is 9 november een hennepkwekerij gevonden. De kwekerij bestond uit zo’n 150 planten en zijn direct vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen gedaan.

Verschillende zaken gevonden tijdens integrale controle

Op 9 november zijn verschillende schuren en loodsen in Hollands Kroon bezocht door de politie, Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en de gemeente. Hierbij is vooral gekeken naar (mogelijke) signalen van drugsproductie. Daarnaast constateerde de Omgevingsdienst een aantal mogelijke milieu- overtredingen, onder andere bij een locatie in Hippolythushoef. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan.

Dit was de eerste controle in vele die nog volgen. “Hoewel het in onze gemeente relatief veilig is, zien we helaas dat de criminaliteit in onze regio toeneemt. Met name in het ’stille’ buitengebied in schuren of loodsen. Om dit soort criminaliteit tegen te gaan en de leefbaarheid in onze gemeente te behouden/verbeteren, zijn we het project ’veilig buitengebied/schimmige schuren’ gestart. Vooral schuren en loodsen in buitengebieden worden graag gehuurd door criminelen om er ongezien drugs te produceren. Het is voor bewoners en verhuurders belangrijk om tijdig signalen te herkennen die kunnen duiden op de productie van drugs. Los van de gevaren die drugsproductie met zich meebrengt, komen de (financiële) gevolgen vaak voor rekening van de eigenaar of bewoner. Via onder andere de controles gaan we in gesprek met bewoners en verhuurders om het bewustzijn hiervoor te vergroten”, zegt een woordvoerder namens de gemeente.

Anoniem melden

Uit politiecijfers die afgelopen maand gepubliceerd werden, blijkt dat de provincie Noord-Holland landelijk een tweede plek inneemt als het gaat om het aantal (ontmantelde) drugslabs. Wie de signalen van een hennepkwekerij of drugslab in de buurt herkent of hier een vermoeden van heeft wordt verzocht dit bij de politie te melden. Dit kan ook anoniem. Kijk op nhdrugsalert.nl/melden voor meer informatie.