Vanuit Uitgeest via A9 naar Schiphol: ga op tijd weg

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

REGIO/UITGEEST - Rijkswaterstaat voert momenteel groot onderhoud uit aan de snelweg A9 bij Haarlem, tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. Het asfalt wordt vernieuwd en de vangrails en bermen worden hersteld. Een en ander geeft veel overlast in beide richtingen. Filevorming vanaf Alkmaar tot aan afslag Haarlem-Zuid was deze week eerder regel dan uitzondering. En dat zal nog wel even zo blijven.

Zeker in deze vakantietijd en mensen vanaf Schiphol naar verre bestemmingen vliegen, is het belangrijk om met deze verkeershinder rekening te houden.

“Tot woensdag 25 augustus 05.00 uur zijn in beide richtingen minder rijstroken open voor verkeer. Bovendien zijn er geregeld diverse op- en afritten afgesloten. De extra reistijd kan oplopen van 30 minuten tot een uur. Afhankelijk van het moment van de dag. Ook ‘s avonds en ‘s nachts moet het verkeer rekening houden met ongemak.”

Een weghelft afgesloten

Tijdens de werkzaamheden sluit Rijkswaterstaat telkens één weghelft af. “Op de weghelft waar we niet werken, zijn twee versmalde rijstroken beschikbaar in elke richting. Dit betekent, dat de capaciteit van de weg minder wordt en er vanwege de veiligheid een maximumsnelheid geldt van 70 km/h. Ook sluiten we op verschillende momenten op- en afritten van de A9 af voor verkeer richting Utrecht of Alkmaar.”

Alternatieve routes

Bij grote drukte adviseert Rijkswaterstaat de volgende alternatieve routes te kiezen: vanuit Alkmaar richting Amsterdam/Schiphol via A7, A8 en de A10; vanuit Alkmaar richting Rotterdam/Den Haag/Schiphol via A8, A10 en de A5;vanuit Alkmaar richting Haarlem via A9, A22 en de autoweg N208; vanuit Uitgeest richting Amsterdam/Schiphol via A8 en A10.

Nachtafsluiting

In de nachten van 23 tot 25 augustus 2021 werkt Boskalis aan knooppunt Velsen. De A9 richting Alkmaar is daar dan afgesloten. Verkeer in die richting kan rijden via de A22 en de Velsertunnel. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis goed voor te bereiden met behulp van de pagina ‘Geplande werkzaamheden’ en de gele borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven. Geluidshinder voor omwonenden is tijdens de onderhoudswerkzaamheden onvermijdelijk.

Met name het verwijderen van het oude asfalt zal voor geluidsoverlast zorgen.