Inbraken zorgen voor extra alertheid bij bewoners

Algemeen
Inbraken zorgen voor extra alertheid bij bewoners.
Inbraken zorgen voor extra alertheid bij bewoners. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST – Vooral de laatste maanden zijn er opvallend veel meldingen van inbraak of poging tot inbraak in wijk De Koog. “Ik lees die berichten ook en ben meer alert dan vroeger. Ik doe zelf ook aan sociale controle”, vertelt een bewoonster van de Plevierstraat. “Is die witte auto van u”, vraagt de vrouw al wijzend. Na een bevestigend antwoord laat de bewoonster weten dat de wagen haar al eerder was opgevallen.

Politie controleert meer in De Koog

Op zondag 5 september laat in de middag werden drie inbrekers betrapt die van plan waren een woning aan de Benesserlaan binnen te gaan. De poortdeur was inmiddels opengebroken. De gealarmeerde politie kon de mannen niet achterhalen.

Vreemde auto

“Ik kijk vaak van boven even de straat in. Een vreemde auto valt mij gelijk op. Vooral in de avonduren let ik daar extra op. En zie ik verdachte dingen dan neem ik contact op met de politie.” 

De plaatselijke politie heeft inmiddels maatregelen genomen zo lijkt het . “Vooral de laatste weken zie ik regelmatig een politiewagen door de straat rijden. Dat valt echt op. Vroeger zag je hier heel zelden politie in de wijk.”

Op 10 augustus vond ten westen van de wijk een beroving plaats. Het slachtoffer fietste rond 01.15 uur op de Uitgeesterweg waar de man beroofd werd door twee personen op een snorfiets. Reden voor de vrouw om in de donkere uren niet meer de deur uit te gaan.

“Pal achter onze wijk heb je de Uitgeesterweg, het fietspad naar Castricum. Halverwege is een tunneltje. Daar wordt met regelmaat geblowd en alcohol gebruikt. Het is daar soms één grote bende. Ja, dan neem ik contact op met de gemeente en die ruimen de troep altijd snel op. Maar daar ga ik dus ook niet wandelen ’s avonds. Ik wandel overdag de route Uitgeest-Castricum en terug. Dat is heel wat prettiger.” 

Dat de bewoners een stuk nauwkeuriger zijn met het afsluiten van hun woning laat een andere vrouw in De Koog weten. “Ik heb kortgeleden een nieuw slot op de schuttingdeur aangebracht. En alle ramen sluit ik ook als ik wegga.”

Maak het ze niet te gemakkelijk.