Filmhuis De Zwaan Cultureel - Ser du Manen, Daniel

Algemeen
‘Ser du Månen, Daniel’ bij Filmhuis De Zwaan Cultureel.
‘Ser du Månen, Daniel’ bij Filmhuis De Zwaan Cultureel. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Filmhuis De Zwaan Cultureel presenteert vrijdag 15 oktober de Deense film ‘Ser du Månen, Daniel’.

De film gaat over het waargebeurde verhaal van de Deense fotograaf Daniel Rye die gegijzeld werd door IS. Een van zijn ontvoerders zou later verantwoordelijk zijn voor de aanslagen op Zaventem. Daniel Rye wordt in 2013 ontvoerd en leeft in gevangenschap met nog vierentwintig andere gijzelaars, onder wie de Amerikaanse James Foley. De film vertelt Daniels aangrijpende verhaal, maar ook dat van zijn familie en hun zoektocht naar zijn locatie. Maandenlang moeten zij zenuwslopende onderhandelingen voeren met zijn ontvoerders en leven met de angst dat hun zoon misschien nooit meer zou terugkeren. Na zijn vrijlating wordt zijn inmiddels goede vriend James Foley bruut vermoord en zijn de beelden daarvan wereldwijd op internet te zien.

Ontroerend

Gegijzeld door IS is een ontroerend en indrukwekkend verhaal dat een zeldzame inkijk geeft in de manier waarop mensen martelingen kunnen overleven, hoe vriendschappen ontstaan en hoe men hoop blijft houden onder extreme omstandigheden. Daniel was afgelopen jaar de best gewaarde film bij de bezoekers van Film by the Sea in Vlissingen.

De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 7,50 (Vrienden van de Zwaan Cultureel € 6,50). Kaarten zijn in de voorverkoop alleen online te bestellen via www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal. Adres: Middelweg 5, Uitgeest.